بین الملل

هشدار روسیه درباره رأی‌گیری برای تعلیق عضویت در شورای حقوق بشر

هشدار روسیه درباره رأی‌گیری برای تعلیق عضویت در شورای حقوق بشر

به گزارش سرویس بین‌الملل یولن، کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک قرار است روز پنجشنبه بر سر تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل رأی‌گیری کنند.

روسیه در اطلاعیه‌ای که به رویت خبرگزاری رویترز رسیده به کشورهای عضو سازمان ملل هشدار داده رأی مثبت یا ممتنع به این طرح «اقدامی غیردوستانه» تلقی خواهد شد و برای روابط دوجانبه آن کشورها با روسیه تبعاتی خواهد داشت. 

ایالات متحده روز دوشنبه بعد از متهم کردن نیروهای ارتش روسیه به کشتار صدها نفر از غیرنظامیان در شهر «بوچا» خواستار تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر شده بود.

طبق نوشته خبرگزاری رویترز ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل قرار است پنجشنبه به پیش‌نویسی با همین موضوع رأی بدهند. «پائولینا کوبیاک» سخنگوی ریاست مجمع عمومی اعلام کرد که رای‌گیری برای ساعت ۱۰ صبح (به وقت محلی) تایید شده است.

چنانچه دو سوم اعضای مجمع عمومی سازمان ملل به بهانه نقض حقوق بشر به خروج کشوری از شورای حقوق بشر رأی مثبت بدهند آن کشور از این شورای مستقر در ژنو که در حال حاضر ۴۷ عضو دارد خارج خواهد شد. این نهاد در سال ۲۰۰۶ تأسیس شد و از ۴۷ کشور عضو تشکیل شده که توسط مجمع عمومی انتخاب می‌شوند. لیبی در سال ۲۰۱۱ از شورا تعلیق شد.

نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحد از کشورها خواست به مخالفت با این «قطعنامه ضد روسی» بپردازند. رویترز نوشته هنوز مشخص نیست چند کشور اخطاریه روسیه را دریافت کرده‌اند.

در این اخطاریه آمده است: «شایان توجه است که نه فقط حمایت از چنین طرحی، بلکه موضع‌گیری خنثی در آن رأی‌گیری (عدم مشارکت یا رأی ممتنع) هم اقدامی غیردوستانه تلقی خواهد شد.»

روسیه همچنین تأکید کرده است: «مضاف بر این، موضع هر کشوری هم برای توسعه راوبط دوجانبه و هم برای همکاری در مسائل مرتبط با آن در چارچوب سازمان ملل متحد در نظر گرفته خواهد شد.»

روسیه از اسفندماه گذشته دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوری‌های «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه هدف از عملیات نظامی کشورش را «غیرنظامی کردن اوکراین» و «نازی‌زدایی» از این کشور اعلام کرد.

روسیه همچنین اعلام کرده  اوکراین به تعهداتش ذیل توافقات مینسک که در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ برای حل مناقشه‌های موجود میان جدایی‌خواهان و کی‌یف حاصل شده بود عمل نکرده است.

اوکراین ساعاتی بعد از حمله روسیه اعلام کرد تمامی ارتباطات دیپلماتیک با این کشور را قطع کرده است. کشورهای غربی در واکنش به اقدام نظامی روسیه تا کنون در چندین نوبت تحریم‌هایی را علیه اکثر نهادهای مالی، بخش انرژی و نخبگان سیاسی مسکو اعلام کرده و از جمله ارتباط چند بانک این کشور با سامانه پیام‌رسان بانکی سوئیفت را قطع کرده‌اند.

طی روزهای اخیر اوکراین و همپیمانان غربی این کشور خواستار اخراج روسیه از شورای حقوق بشر سازمان ملل شده‌اند،  «لیندا توماس گرینفیلد» نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت که واشنگتن و متحدانش در تلاش هستند تا روسیه را از شورای حقوق بشر سازمان ملل حذف کنند.

وی همچنین گفت: شورای امنیت به عنوان محصول سازمان ملل پس از جنگ جهانی دوم ایجاد شد. آن‌ها (روس‌ها) یکی از اعضای شورای امنیت هستند. این واقعیت است. ما نمی‌توانیم این واقعیت را تغییر دهیم اما مطمئناً می‌توانیم آن‌ها را در شورای امنیت منزوی کنیم. ما می‌توانیم حضور آنها را برایشان بسیار ناخوشایند کنیم.

انتهای پیام/


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا