روایت ظفر| رزمندهها روی غنائم عملیات آزادسازی خرمشهر، شابلون میزدند!
روایت ظفر| رزمندهها روی غنائم عملیات آزادسازی خرمشهر، شابلون میزدند!
یولن ـ گروه حماسه و مقاومت: عملیات بیتالمقدس در روز دهم اردیبهشتماه در غرب رودخانه کارون و خرمشهر و با رمز عملیات «یا علی بن ابیطالب» با هدف آزادسازی شهرهای خرمشهر، هویزه و جاده اهواز به خرمشهر، خارج کردن شهرهای اهواز، حمیدیه و سوسنگرد و نیز جاده اهواز به آبادان از بُرد توپخانه دشمن و همچنین تأمین مرز بینالمللی به صورت مشترک توسط نیروهای سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام شد. طی این عملیات بیش از ۵ هزار کیلومتر از اراضی اشغالی از جمله شهرهای خرمشهر و هویزه و نیز پادگان حمید و جاده اهواز خرمشهر آزاد شد.
بهرهگیری از انگیزههای ریشهدار دینی و میهنی برای آزادسازی خرمشهر، طراحی مناسب و برنامهریزی شده، انسجام ارتش و سپاه، سرعت عمل، راهکار عبور از رودخانه، گستردگی منطقه نبرد، تأثیرات منطقهای و بازتاب جهانی، عواملی هستند که زوایای گوناگون نبرد بیتالمقدس را نسبت به سایر نبردهای دوران هشت سال جنگ تحمیلی متمایز میکنند.
یولن، مصمم است در قالب سلسله مطالبی با عنوان «روایت ظفر» با تکیه بر آثار و اسناد موجود در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، همزمان با سالروز آغاز این عملیات غرورآفرین، جلوههای شکوه مقاومت و پایداری این حماسه عظیم را به روایت فرماندهان حاضر در عملیات منتشر کند که بخش دوازدهم آن در ادامه میآید:
روایت احمدی میان دشتی (فرمانده وقت پدافند هوایی سپاه)
دریادار دوم احمدی میان دشتی فرمانده پدافند هوایی سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس در تاریخ شفاهی خود که قرار است توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شود، درباره عملیات بیتالمقدس میگوید: در این عملیات، کار پدافند هوایی راحتتر شده بود، فرماندهان آتشبارها مشخص و توجیه شده و تجربه لازم را به دست آورده بودند.
دفاع از پلهای شناور
در ۲ نقطه روی رودخانه کارون، پل شناور در محور عملیاتی قرارگاه فتح نصب شد، ۲ پل شناور هم در محدوده عملیاتی قرارگاه نصر نصب شد که عمده قوای خودی برای عبور از کارون از این پلها استفاده کردند. در محدوده قرارگاه قدس در شمال منطقه طراح و در هویزه هم بر روی کرخه، پلی نصب شد.
مأموریت پدافند هوایی در مرحله اول عملیات حفظ این پلها بود. این پلها راهبردی و بسیار در موفقیت عملیات تأثیرگذار بود. اگر دشمن میتوانست این پلها را منهدم کند، امکان عبور و انتقال عمده قوا به سمت دشمن میسر نمیشد.
با این توضیحات پدافند هوایی باید به گونهای طراحی و برنامهریزی میکرد که تجهیزات و امکانات در اختیارش را برای انجام مأموریت در عقبهها، مراقبت از پلها و در مرحله دوم پوشش جاده اهواز- خرمشهر برای پشتیبانی از نیروهای پیاده در حال پیشروی تا منطقه هدف، به کار گیرد.
بههر حال ما هم با اختیاراتی که در قالب آتش به اختیار به جنگافزارهای پدافند هوایی داده بودیم، اجازه ندادیم نیروهای پیاده در مقابل بمباران هوایی دشمن، مورد هدف دقیق هواپیماهای دشمن قرار بگیرند.
مزه شیرین غنائم
در عملیاتهای قبلی، رزمندگان برای جمعآوری غنائم جنگی، حساسیت زیادی نداشتند، اما در این عملیات هر یگانی یک شابلون تهیه کرده بود که به محض رسیدن به غنائم جنگی نام یگان خودش را روی آن چاپ کند.
با این حال، ما هم توانستیم در این عملیات در مجموع تعداد ۳۵ قبضه ضدهوایی غنیمت بگیریم. اکثر توپها سالم به دست رزمندگان افتاد، بدین خاطر بود که با حمله یگانهای رزمی قرارگاه فتح به عمق مواضع دشمن، اجازه عکسالعمل از دشمن گرفته شد و با فرار آنها، تجهیزات سالم به دست رزمندگان افتاد.
همانطور که گفتم نهضت جمعآوری غنائم جنگی در این عملیات شدت بیشتری به خود گرفته بود، هر یگانی سعی میکرد با جمعآوری غنائم بیشتری، یگان خودش را تقویت و سازمان رزم خود را گسترش دهد.
ما در اینگونه موارد سعی کردیم برای تعادل بخشیدن به تعداد توپهای غنیمتی هر یگان، از آنها درخواست کنیم تا تعدادی از توپهای غنیمتی را به فلان یگان بدهند تا استعداد آتشبار پدافند هوایی آن یگانها هم متناسب باشد.
انتهای پیام/