خوزستان

اندر حکایات مشکلات سرمایه‌گذار بخش خصوصی در خوزستان؛ مصائب مگاپروژه ماهی سردابی در اندیمشک

اندر حکایات مشکلات سرمایه‌گذار بخش خصوصی در خوزستان؛ مصائب مگاپروژه ماهی سردابی در اندیمشک

به گزارش یولن از اندیمشک، در سال 99 یک سرمایه‌گذار بخش خصوصی با عنوان شرکت «پویا صنعت نوید البرز» و  سرمایه‌ای بالغ بر 80 میلیارد تومان اقدام به اجرای پروژ تولید و پرورش ماهی سردآبی کرد که این پروژه  در مسیر 10 کیلومتری شهرستان اندیمشک به سمت اهواز واقع در شهرک شیلاتی شهدای اندیمشک قرار گرفته است.

پروژه تولید ماهی سردآبی  با ظرفیت تولید 2هزار و 600 در سال، بزرگترین پروژه تولید ماهی سردآبی در کشور بوده و شامل چهار حوض خاکی به مساحت شش هکتار و دو حوض بتنی دیگر است  که مساحت هر کدام از آن‌ها 1.8 (یک و هشت دهم هکتار) است که حوضچه‌های خاکی احداث و آبگیری شده و در آن ماهی نیز ریخته شده است.

اندر حکایات مشکلات سرمایه‌گذار بخش خصوصی در خوزستان؛ مصائب مگاپروژه ماهی سردابی در اندیمشک

 

کلیه زیرساخت‌های این پروژه در سال 1400 احداث و تمام مجوز‌های آن توسط شرکت پویا صنعت نوید البرز  نیز گرفته شد و در حال حاضر حدود 50 تا 60 کارگر از منطقه در این پروژه مشغول به کار هستند.

بر اساس این گزارش، با توجه به حجم تولید و وسعت زیرساخت‌های پروژه تولید ماهی سردآبی در منطقه علاوه بر تامین نیاز داخلی در حال فراهم کردن شرایط صادرات ماهی به کشورهای منطقه به ویژه کشور عراق و قطر بود به طوری که اگر این پروژه تکمیل شود کشور قطر متقاضی خرید کل ماهی‌های تولید شده است اما موانعی بر سر کار این پروژه قرار دارد که موجب گلایه  های سرمایه گذار این پروژه شده است.

بر طبق اعلام مسوولان شرکت، بخشداری اندیمشک با  غیر قانونی خواندن ساختمان اداری پروژه  چوب لای چرخ تکمیل این پروژه گذاشته و اعلام کرده برای ادامه فعالیت باید مبلغی را به عنوان عوارض به بخشداری پرداخت شود.

مدیرعامل و مجری با مکاتبه مکرر از بخشدار درخواست کرده‌اند برای پرداخت عوارض شماره حسابی را معرفی کرده تا پرداخت به صورت قانونی انجام بشود اما بخشداری هنوز پاسخ این مکاتبات را نداده است.

شرکت پویا صنعت نوید البرز یک فقره چک به بخشداری داد

 رضا فتوحی معاون اقتصادی استاندار خوزستان در این رابطه در گفت‌‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز اظهار کرد: بنا بود حوضچه‌های این پروژه تا پایان خردادماه امسال تکمیل و تحویل داده شود  در حالی که مسئولان شرکت پویا صنعت نوید البرز کار را رها کرده و به قولی که داده‌اند عمل نکردند.

وی افزود: چنانچه سرمایه‌گذار کار انجام دهد ما حامی آن هستیم، و اگر خلاف این باشد با آن برخورد خواهیم کرد.

معاون اقتصادی استاندار خوزستان گفت: شما به عنوان رسانه از محل بازدید کنید چنانچه حوضچه‌ها پر از آب بود و کاری که از سرمایه‌گذار خواستیم انجام داده باشد، بنده با بخشدار برخورد می‌کنم.

فتوحی بابیان اینکه با بخشدار صحبت کردم، وی نیز کم کاری سرمایه‌گذار را تایید می‌کند، عنوان کرد: طبق گفته بخشدار این‌ها( شرکت مجری طرح تولید ماهی سردآبی) بنا بود مبلغی را به عنوان عوارض  به بخشداری بدهند و به همین منظور یک فقره چک به ما دادند.

وی افزود: شماره چک مربوط به تهران است و معلوم نیست این چک و قراردادی که به ما تحویل داده شد مربوط به چیست.

فتوحی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه عوارضی که بخشداری آن را از مجری پروژه درخواست کرده است در قبال چه چیزی باید پرداخت شوند؟ گفت: این قوانینی است که قانون‌گذار تعیین و توسط برخی بخشداری‌ها، دهیاری‌ها، شهرداری‌ها دریافت می‌شود و قانونی است‌.

شرکت پویا صنعت نوید البرز به بخشداری چکی نداد

اما پیمان جهانگیری فرماندار اندیمشک نیز در رابطه در گفت‌‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: هر ساخت و سازی که در حریم بخش انجام شود باید وجوهی را به ازای پروانه ساخت پرداخت کند، مانند عوارضی که به شهرداری پرداخت می‌شود.

وی افزود: شرکت مجری طرح پرورش و تولید ماهی سردآبی در این خصوص توافقاتی را با بخشداری انجام داد و قرار بر این شد بعد از ساخت و ساز هزینه‌ای را به بخشداری پرداخت کنند و یا چک بدهند که تاکنون چک را هم ندادند.

فرماندار اندیمشک گفت: طبق کمیسیون ماده 99 هر گونه ساخت و سازی که خارج از حریم و بدون مجوز باشد در این کمیسیون مطرح تا نسبت به پرداخت عوارض اقدام کند.

جهانگیری با بیان اینکه هنوز حوضچه‌های ماهی تکمیل نشده‌ است، عنوان کرد: البته مسئولان شرکت پیگیری اتمام کار هستند اما به کندی کارها پیش می‌رود.

وی در رابطه با عدم معرفی شماره حساب از سوی بخشداری به شرکت مجری پروژه، بیان کرد: بخشداری معرفی کرد اما مدیر شرکت گفته ما فعلاً نمی‌توانیم هزینه‌ای را پرداخت کنیم.

بخشدار به دنبال دریافت مبالغ غیر قانونی به عنوان عوارض است

ایرج سالاری قائم مقام شرکت پویا صنعت نوید البرز در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، با بیان اینکه این برخوردها باعث فرار سرمایه از استان و سرمایه‌گذاری در استان دیگر می‌شود، اظهار کرد: ما به بخشداری گفتیم مبلغ مورد نظر را به صورت قانونی پرداخت می‌کنیم به همین دلیل طی نامه‌ای از بخشداری درخواست کردیم شماره حسابی جهت پرداخت مبلغ عوارض اعلام کنند اما تا کنون جواب مکاتبه ما را نداده است.

اندر حکایات مشکلات سرمایه‌گذار بخش خصوصی در خوزستان؛ مصائب مگاپروژه ماهی سردابی در اندیمشک

 

وی با بیان اینکه بخشدار  با واسطه کردن برخی افراد،  شرکت ما را تهدید به پرداخت مبالغ درخواستی کرده است، افزود: وقتی مبالغ مورد نظر بخشدار از سوی شرکت ما پرداخت نشد، وی در مرحله بعدی بدون در دست داشتن حکمی یا رأی صادره از دادگاه که تخلف ما را نشان دهد اقدام به فرستادن نیروی انتظامی به شرکت کرده و جلوی فعالیت ما را گرفتند.

قائم مقام شرکت پویا صنعت نوید البرز با تاکید بر اینکه ما تمام مجوزات لازم حتی مجوز زیست محیطی را گرفته‌ایم گفت: بخشداری به دلیل کدام  تخلف جلوی فعالیت ما را می‌گیرد؟  اگر تخلفی صورت گرفته  چرا دستگاه قضا به تخلف ما رسیدگی نکرده است؟

سالاری  با اشاره به تهدید پیمانکار پروژه بیان کرد: این موضوع را حتی به معاون اقتصادی استاندار هم اطلاع دادیم و از آن درخواست کردیم که از بخشدار بخواهد تخلف ما را کتباً به ما اعلام کند.

وی عنوان کرد: حدود چهارماه دنبال مجوز برق هستیم و هزینه مورد نیز واریز و  شبکه کشیده شده اما برای زدن  یک کلید برق کلی اذیت می‌کنند.

سالاری با بیان اینکه کارگران در گرمای بالای 50 درجه بدون برق زیر آفتاب و تنها با بستن چفیه دور سر خود کار می‌کنند، گفت: چرا باید در پروژه‌ای که تمام مجوزات را دریافت کرده است خللی ایجاد شود و به معیشت کارگران آسیب برسانیم.

اندر حکایات مشکلات سرمایه‌گذار بخش خصوصی در خوزستان؛ مصائب مگاپروژه ماهی سردابی در اندیمشک

 

اگر مطالبه بخشدار قانونی است ما پرداخت می‌کنیم

بیژن تاج نیا مدیر شرکت شهرک‌های کشاورزی شعبه خوزستان  نیز در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز اظهار کرد، با انتقاد از دخالت بخشداری اندیمشک در فعالیت مگا پروژه تولید ماهی سردآبی در منطقه، اظهار کرد: بخشداری بحث غیر قانونی بودن احداث ساختمان اداری محل اجرای پروژه را می‌کند در حالی که  این ساختمان بیست سال گذشته احداث و سند تک برگ آن موجود است.

وی با بیان اینکه از محل این ساختمان استاندار بازدید و این پروژه توسط وزیر جهاد کشاورزی کلنگ‌زنی شد، افزود: برای احداث این ساختمان سه استعلام محلی بیست سال پیش گرفته شده و این استعلامات را  مجدداً جهت آغاز به کار این پروژه تولید ماهی سردآبی نیز تمدید کردیم.

اندر حکایات مشکلات سرمایه‌گذار بخش خصوصی در خوزستان؛ مصائب مگاپروژه ماهی سردابی در اندیمشک

 

مدیر شرکت شهرک‌های کشاورزی شعبه خوزستان  با بیان کلیه مجوزات اجرای چنین پروژه از بیست سال گذشته توسط اداره کل شیلات استان دریافت شده است، گفت: شرکت پویا صنعت نوید البرز مجری چندین پروژه بزرگ در کشور است و قائم مقام آن معاون نظام مهندسی پروژه‌های شیلاتی کل کشور  است.

تاج نیا  پروژه پرورش ماهی فوق تراکم سردآبی این شرکت را  در کشور کم نظیر برشمرد، و افزود: با آغاز به کار این پروژه ابتدا آب و سپس برق آن را قطع کردند که ما به این موضوع اعتراض کردیم و  شکایت ما در استانداری جهت پیگیری موجود است، فرماندار شهرستان را  نیز در جریان گذاشتیم که چنانچه مطالبه بخشدار قانونی است ما قانوناً پرداخت کنیم.

اندر حکایات مشکلات سرمایه‌گذار بخش خصوصی در خوزستان؛ مصائب مگاپروژه ماهی سردابی در اندیمشک

 

عدم پاسخگویی بخشدار اندیمشک

خبرنگار فارس به منظور شنیدن توضیحات بخشدار اندیمشک چندین بار با وی تماس گرفت تا موضوع را پیگیری کند ولی در نهایت وی حاضر به مصاحبه تلفنی نشد.

با توجه به اظهارات شرکت مجری پروژه ماهی سردآبی در استان حوضچه‌های خاکی پروژه تکمیل و حوضچه‌های بتنی 60درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند.

طبق اظهارات معاون اقتصادی استاندار مقرر بود شرکت مجری پروژه تا پایان خرداد حوضچه‌ها را تکمیل و تحویل دهد
سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که مگر این شرکت از اعتبارات دولتی بهره می‌برد که معاون استاندار از آنان مطالبه پایان کار در زمان خاصی را دارد؟ دوم چنانچه چنین تعهدی وجود دارد این تعهد باید مابین شرکت مورد نظر و شرکت شهرک‌ها باید باشد.

چنانچه شرکت مجری پروژه یک فقره چک به عنوان عوارض به  بخشداری تحویل داده است چرا بخشداری چک را نقد یا برگه نمی‌زند؟ از طرفی آیا بخشداری  علاوه بر چک، مبلغی دیگری را  به عنوان عوارض درخواست کرده است؟ ضمن اینکه فرماندار می‌گوید: بخشداری تاکنون مبلغ یا چکی از این شرکت دریافت نکرده است.

به گزارش فارس،خوزستان با وجود بهره‌مندی از منابع ارزشمند ولی استانی فقیر و نیازمند است و رتبه بالایی در نرخ بیکاری دارد از این رو سرمایه‌گذاری در خوزستان و خود اشتغال زایی یک مساله بسیار مهم و پر اهمیت است  از این رو باید شرایط حضور سرمایه گذاران در استان فراهم شود.

 برخی دستگاه ها  و مدیران به جای حمایت از سرمایه گذار بخش خصوصی با ایجاد موانع یا برخوردهای نامناسب منجر به فراری دادن سرمایه گزاران می شوند این در حالی است که در بخش خصوصی برای افزایش اشتغالزایی باید جاذبه ایجاد کرد و نیز موانع را از پیش پای آنها برداشت.

انتهای پیام/ ت 11

 

 

 

 


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا