در بودجه های کلان کشوری حمایت ویژه ای از رفع مسائل زیست محیطی صورت نگرفته است
در بودجه های کلان کشوری حمایت ویژه ای از رفع مسائل زیست محیطی صورت نگرفته است
به گزارش خبرگزاری یولن از قزوین، فاطمه محمدبیگی صبح امروز در جریان بازدید معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، استاندار قزوین و دیگر مسئولان استانی از نیروگاه شهید رجایی، بیشترین شکایت مردم از نمایندگان مجلس را ایجاد آلودگی نیروگاه در محیط بر اثر سوخت مازوت و سوختهای حرارتی ذکر و اظهارکرد: مصرف آبی که نیروگاه دارد منجر به تغییر زیست بوم منطقه شده است.
وی سیاستگذاریهای کلان در کشور در زمینه رفع آلودگی را مورد نقدی جدی دانست و افزود: توجه لازم برای ارتقاء کیفیت زیستی در کنار نیروگاهها نه فقط در قزوین بلکه در کشور انجام نمیشود و این در حالی است که در مورد سوخت نیروگاهها میشود تمهیدات بهتری اندیشید.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد: مصرف سوخت مازوت در نیروگاهها اثرات نامطلوبی همچون بیماریهای مزمن، قلبی، ریوی و بروز بیماریهای بدخیم به همراه دارد که ثابت شده است فیلتراسیون و اورهال کردن نیروگاهها و ارتقاء سیستمهای آنها میتواند در کاهش آلودگی موثر باشد.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: متاسفانه در بودجههای کلان کشور حمایت ویژه ای در حوزه رفع مسائل زیست محیطی دیده نشده است. سوال جدی و مطالبه ما از دولت این است که وزارت نیرو، وزارت نفت و سازمان محیط زیست چه برنامه ای برای ارتقاء سطح کیفیت نیروگاهها دارند تا از میزان آلایندگی در این حوزه کاسته شود؟
محمدبیگی خاطرنشان کرد: گزارشی از سوی مجمع بسیج ارائه شده بود که طراحی فیلتر ساخت داخل برای کاهش آلایندهها به طور مجزا برای نیروگاه و کارخانه سیمان انجام شده اما زمانی که به مسئولان مراجعه شده با عدم استقبال آنان مواجه بودهاند.
وی بیان کرد: شرکتهای دانشبنیانی در کشور هستند که میتوانند با قیمت بسیار پایین و کمتر از خارج، نسبت به طراحی و ساخت و عرضه فیلتراسیون اقدام کنند و با تحقق این مهم، شاهد آلودگی ناشی از نیروگاهها و صنایع آلاینده نخواهیم بود.
این نماینده مجلس افزود: زندگی بدون برق میسر نیست و زندگی مردم وابسته به انرژی برق است و قطع حتی یک لحظه آن در بیمارستانها، مراکز حیاتی، صنایع و منازل اختلال ایجاد میکند که نیروگاه در تامین برق نقش بسزایی دارد اما باید در کاهش سوخت مازوت و رفع آلودگی آن تدبیر لازم اندیشیده شود.
پایان پیام/