اقدامات سفارشی را قبول نمیکنیم/ دیپلماسی اقتصادی و روابط با کشورهای همسایه مغفول مانده است
به گزارش یولن از کیش، سعید محمد صبح امروز در نشست هماندیشی با سرمایهگذاران، فعالان اقتصادی و نمایندگان اصناف جزیره تدوین برنامه راهبردی فراخور نیاز هر منطقه آزاد را یکی از مسائل مهم پیش روی فعالان و سرمایهگذاران عنوان کرد و افزود: فعالان اقتصادی باید در مسیری روشن حرکت و در حوزههای خاص خود با برنامههای مدون فعالیت کنند بنابر این برنامههای راهبردی مناطق باید در بازه زمانی سه ماهه تدوین و ارائه شود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور شاخصهای اصلی و مهم مناطق آزاد را افزایش صادرات، تولید، جذب فناوریهای نوین، ایجاد اشتغال، کمک به رفع مسائل ارزی سرزمین اصلی، گردشگری، تولیدات در بخشهای مختلف کشاورزی و شیلات و صنایع عنوان کرد.
محمد ضمن ابراز خرسندی از راهاندازی سامانه شفافیت مناطق آزاد گفت: دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی نیز تلاش خواهد کرد تا جمعآوری نقطه نظرات، طرحها و برنامه سازمانهای مربوطه، سند راهبردی آنها را تهیه کرده تا با استفاده از این اسناد و کمک فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران این مناطق را منسجمتر مدیریت کند.
مشاور رئیسجمهور در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به تلاش برای افزایش سهم مناطق آزاد در GDP کشور و شناسایی ظرفیتهای اقتصادی همسایگان گفت: برخلاف اینکه ظرفیتهای زیادی در کشورهای اطراف ما وجود دارد موضوع دیپلماسی اقتصادی و روابط با کشورهای همسایه که باید به خوبی تقویت شود مغفول مانده است.
وی افزود: واردات ۱۵ کشورهای همسایه ایران در سال ۹۹ یک هزار و صد و هشتاد میلیارد دلار بوده که سهم کشورمان از رقم تنها 24 میلیارد دلار عنوان شده است و این نشاندهنده عدم موفقیت مناطق آزاد در جذب منابع میباشد.
به گفته محمد، علت مورد هجمه قرار گرفتن مناطق آزاد کشور نقاط ضعف و موارد مغفول مانده آنها است که باید مورد توجه قرار گرفته و بر طرف شود.
وی افزود: ما باید بیلان کار قابل قبولی داشته باشیم تا بتوانیم از هجمههای وارد بر مناطق آزاد مانند تصورات قاچاق کالا دفاع و چهره مناطق را تطهیر کنیم.
مشاور رئیسجمهور به قوانین خلقالساعه اشاره کرد و گفت: وارد شدن شوک به فعالان اقتصادی یکی دیگر از دلایل عدم تحقق برنامهها در مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی متاثر از این قوانین بوده و دبیرخانه در تلاش تنظیم لایحهای است تا بتواند این موانع را حذف و در رفع این معضلات نقاط قوت خود را تقویت نماید.
وی در بخشی دیگر با اشاره به موقعیت و ظرفیتهای گردشگری کیش افزود: جزیره کیش با شروع بیماری کرونا شاهد کاهش حضور گردشگران بوده که به واسطه آن لطمات بسیاری متحمل شده و سازمان منطقه آزاد کیش مصمم است تا با راهبری دبیرخانه از جام جهانی قطر بهعنوان یک فرصت مطلوب استفاده کند.
سعید محمد امضای تفاهم نامه با فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی از دیگر اقدامات این منطقه خواند و بیان داشت: استفاده از زیرساختها و امکانات جزیره کیش مانند برقراری خطوط هوایی و دریایی در راستای استفاده از این فرصت بوده و در ایام برگزاری مسابقات نیز تقویت خواهد شد.
مشاور رئیسجمهور به برنامههای دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد در راستای توسعه جزیره کیش خبر داد و مطرح کرد: این برنامه ها شامل توسعه توریسم علمی و پذیرش دانشجوی بینالمللی، توریسم درمانی بینالمللی، ایجاد دهکده سلامت، تکمیل طرحهای نیمه تمام، بازگشت مالکیت ناوگان هوایی کیش ایر سازمان منطقه آزاد کیش که سودآوری فراوانی دارد، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، اولویت بخشی به مطالبات بومیان از جمله مسکن با توجه به افزایش قیمت ها ،توسعه زیر ساخت های آب و برق و رفع بروکراسی اداری در سازمان منطقه آزاد کیش خواهد بود.
محمد در خصوص ممنوعیت واردات خودرو به مناطق آزاد گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ خودرو در انبار تملیکی گمرک که سال ساخت آنها مربوط به چند سال گذشته است در کمسیون اقتصادی بررسی شد تا به مناطق آزاد تخصیص یابد و از لحاظ کمبود ناوگان حمل و نقل دغدغهای نداشته باشند.
وی همچنین به ممنوعیت ورود کالای کرهای و بحث ثبت سفارش اشاره و تصریح کرد: این امر از دیگر دغدغه فعالان اقتصادی است که بررسیهای لازم برای مدیریت آنها انجام شده و جای هیچ نگرانی وجود ندارد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با بیان اینکه درصدد رفع برخی چالشهای مهم مناطق هستیم عنوان کرد: همه افراد و ارگانهای کشور دارای مسؤولیتهای اجتماعی مختلفی بوده و بر این اساس در صدد ایجاد شفافیت و نظارت اجتماعی، فراهم کردن زمینهای برای عدم بروز برخی معضلات در این مناطق و تقویت برنامههای برای نظارت وجلوگیری از امضاهای طلایی و رانت هستیم که یکی از اصول توسعه پایدار است.
محمد بر توجه به مسائل زیستمحیطی در تمامی فعالیتهای منطقه آزاد کیش به عنوان یکی از شاخصههای حفظ زیبایی این جزیره نیز به جد تاکید کرد.
مشاور رئیسجمهور با اشاره به رونمایی از سامانه شفافیت در راستای ارتقاء سطح نظارتهای اجتماعی گفت: امروز این سامانه در کیش رونمایی شد و به زودی به تمام مناطق آزاد تسری خواهد یافت و تا سلامت را سرلوحه کار قرار دهیم و تصمیمهای خارج از چارچوب و خارج از فضای رسمی بین دلالان که زیبنده فعالیت پاک اقتصادی نیست را حذف کنیم.
وی بر ایجاد شرایط عادلانه برای تمام افراد در مناطق آزاد اشاره کرد و اظهار داشت: اقدامات سفارشی از سوی هیچ مسؤولی به نفع هیچ سرمایهگذاری قابل قبول نخواهد بود.
مشاور رئیسجمهور گلایه از تبعیض در تمامی بخشها از سوی اقشار مختلف مردم، کارکنان سازمان، نیروهای خدماتی و نیروهای ضعیف را دغدغه بزرگی در کیش عنوان کرد و از تدوین شیوهنامههایی برای ارائه خدمات به صورت شفاف و یکسان و بر اساس چارچوبها به همه اقشار خبر داد.
انتهای پیام/3264