دیدار جلیلی با کارگروه هواشناسی دولت سایه/ برنامهریزی میانمدت 4 ساله تحول سازمان هواشناسی
به گزارش یولن، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلت نظام با اعضای کارگروه هواشناسی دولت سایه دیدار و گفتوگو کرد.
جلیلی در این نشست گفت: ارتقاء سازمان هواشناسی و علوم مرتبط با آن هم موجب ایجاد فرصت در ارائه خدمات زیرساختی به سایر بخشها نظیر کشاورزی و نیرو میشود و هم بسیار از خسارات و هزینهها را کاهش خواهد داد.
وی در این راستا خاطرنشان کرد: معمولا با تغییر دولتها، عمده توجهات به سمت ایجاد تحول در وزارتخانهها معطوف میشود ولی سازمانهای تابعه آنها کمتر مورد توجه قرار میگیرند و امید داریم دولت جدید برای ارتقاء تک تک این نهادها برنامه تحولی خود را اجرا کند.
نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی ضمن اشاره به نقش مهم سازمان هواشناسی در امنیت پایدار بویژه در حوزه حمل و نقل و کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از خسارات احتمالی برخی پدیدههای طبیعی، خاطرنشان کرد: اگر این زمینه وجود دارد که سازمان هواشناسی زیرساخت پیشرفت در حوزههای مختلف باشد و وضع فعلی آن با وضع مطلوب فاصله دارد، بنابراین باید با برنامهی میان مدت چهار ساله زمینه تحول در سازمان هواشناسی فراهم گردد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: کما اینکه وظیفه داشتیم به اندازه وسعمان به مسئولان دولت قبل کمک کنیم، همچنان این وظیفه را ثابت میدانیم و امیدواریم نقطه نظرات و برنامههای پیشنهادی کارگروه هواشناسی دولت سایه به مسئولان جدید این سازمان در جهت رفع کاستیهای گذشته کمک نماید.
برنامهای با 9 سرفصل آماده ارائه است
همچنین در این نشست تعدادی از کارشناسان حوزه هواشناسی به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.
ذوجودی معاون اسبق سازمان هواشناسی با اشاره به لزوم گسترش و تقویت علم آب و هواشناسی و اقلیمشناسی در دانشگاههای کشور، نسبت به انتخاب رئیس جدید سازمان هواشناسی از میان اعضای خانواده سازمان هواشناسی ابراز امیدواری کرد.
رئیس سابق پژوهشگاه هواشناسی با بیان اینکه تحول و بروزرسانی زیرساختها و فناوریهای مورد نیاز در تمام بخشهای سازمان هواشناسی ضرورت دارد، افزایش توان رقابت در حوزه صنعت خدمات هواشناسی را یکی از مهمترین برنامههای لازم برای این سازمان برشمرد و خاطرنشان کرد: بهرهگیری شایسته از توان علمی مراکز پژوهشی و توسعه منابع انسانی سازمان به منظور ارتقاء محصولات کاربردی بازار هدف و کاربرمحور و .. از جمله برنامههایی است که باید در چهار سال آینده محقق شود.
وی افزود: بهرهگیری از نقش رسانهها در رقابتپذیری، تجاریسازی و جذب مخاطب از طریق بهبود جایگاه خدمات و محصولات این سازمان، یکی دیگر از شاخصههای مهم توسعه سازمان هواشناسی است.
ذوجودی همچنین ضمن اشاره به لزوم تقویت دیپلماسی و همکاریهای بینالمللی در این سازمان، بر ضرورت نقش خدمات هواشناسی در زمینه مقابله با آلودگی هوا، حفاظت از تنوع زیستی و تالابها، تقویت فعالان محیطزیست و مقابله با بحرانهای آبی و خاکی تاکید کرد.
زمانیان، استاد هواشناسی با بیان اینکه برنامهای 9 فصلی به منظور ارتقاء جایگاه سازمان هواشناسی توسط کارگروه هواشناسی دولت سایه تدوین شده است، اظهار داشت: این برنامه با سرفصلهایی از قبیل نوسازی تجهیزات، جذب نیروی انسانی و تکنسینهای ماهر، ارتقاء جایگاه پژوهش در سازمان، گسترش دامنه خدمترسانی، ارتقاء جایگاه بینالمللی و سیاستگذاری برای آینده آماده شده است که در اختیار رئیس جدید این سازمان در دولت سیزدهم قرار خواهد گرفت.
وی افزود: این برنامه با ترسیم وضع مطلوب و درخور شان سازمان هواشناسی جمهوری اسلامی به ارائهی راهکارهای اجرایی ارتقاء وضع فعلی پرداخته است.
در ادامه صناعی، رئیس اسبق سازمان هواشناسی نیز با اشاره به نقش فرابخشی این سازمان در توسعه کشاورزی و مدیریت منابع آبی کشور در کنار تامین امنیت حمل و نقل، بر لزوم استفاده از نیروهای دارای مهارت کافی و دارای اراده برای پیشرفت تاکید کرد.
همچنین پروین غفاریان با اشاره به اهمیت زیرساختی سازمان هواشناسی در زمینههای گوناگون نظیر گردشگری و …، روحیه نوآوری و متکی به توان بومی و پرتلاش را از جمله شاخصهای مدیر مناسب برای سازمان هواشناسی دانست و تاکید کرد: امیدواریم ریاست جدید سازمان هواشناسی نسبت به هزینهکرد بهینه بودجه چند صد میلیارد تومانی این سازمان حساسیت کافی داشته و امین بیتالمال باشد.
محمدرضایی، کارشناس هواشناسی نیز با بیان اینکه بسیاری از شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه تولید تجهیزات هواشناسی آماده همکاری با این سازمان هستند، عنوان کرد: از حدود 500 میلیارد تومان بودجه سازمان، حدود 100 میلیارد تومان صرف خرید رادار از خارج کشور شده و متاسفانه سیاست همکاری با شرکتهای توانمند داخلی نادیده گرفته شده است و همین امر منجر به هدررفت بسیاری از منابع ارزی کشور میشود.
وی با تاکید بر لزوم اجرای سیاستها و دستورالعملهای سازمان در مواقع بحران یا هشدار، عدم توجه دقیق به این الزامات را یکی دیگر از ضعفهای فعلی سازمان برشمرد.
رضا امینیزاده ، کارشناس حوزه هواشناسی با بیان اینکه ضعف دانش فنی لازم یکی از چالشهای پیشروی سازمان هواشناسی است، گفت: میتوان از برخی رادارهای خریداری شده نزدیک به 30 محصول اطلاعاتی دریافت کرد اما بدلیل ضعف فنی و عدم وجود مهارت کافی، دریافت همهی این اطلاعات برای سازمان تقریبا وجود ندارد.
وی با بیان اینکه تبعیض در اعطای حقوق و مزایای میان کارکنان و مدیران سازمان در سالهای اخیر آزاردهنده بوده است، نسبت به اصلاح این وضع در دولت جدید ابراز امیدواری کرد.
انتهای پیام/