ثبت اختراع عضو هیأتعلمی گروه شیمی دانشگاه کاشان در آمریکا
به گزارش یولن از کاشان، مسعود صلواتی عنوان این طرح را «تولید بنزین با عدد اکتان بالا از میعانات گازی به کمک فنآوری نانو ، عنوان کرد و افزود: امروزه میعانات گازی بهعنوان یکی از ضایعات پالایشگاهی توجه ویژهای را در تهیه سوختهای باکیفیت ازجمله بنزین به خود جلب کرده است.
عضو هیاتعلمی گروه شیمی دانشگاه کاشان خاطرنشان کرد: در طرح ارائهشده میعانات گازی پارس جنوبی بهعنوان خوراک در تهیه بنزین مورداستفاده قرار گرفت. ازآنجاکه این خوراک حاوی آلایندههای زیادی ازجمله سولفور هست در مرحله نخست، سولفور زدایی با استفاده از نانو کاتالیست و روش اکسیداسیون انجام گرفت. در مرحله دوم برای بهبود کیفیت سوخت و عدد اکتان بالا از نانو اکتان بوستر که امتیاز اصلی طرح است استفاده گردید تا میزان عدد اکتان ان به حد بنزین سوپر افزایش یابد.
صلواتی با بیان اینکه، این سوپر اکتان بوستر که با فرمولاسیون جدید و با استفاده از فنّاوری روز دنیا تولید میشود، گفت: تولید موفق نمونه آزمایشگاهی این نوع بنزین، با توجه به این نکته که تولید اکتان بوسترها با تکنولوژی نانو برای اولین بار در ایران قرار است اتفاق ¬افتد، می¬تواند کشور ایران را در رقابت با سایر کشورهای پیشرفته فعال در این زمینه بیشازپیش مطرح کند.
وی افزایش بسیار زیاد عدد اکتان سوخت در مقایسه با محصولات مشابه، نسبت استفاده بسیار کم جهت افزایش عدد اکتان، از بین بردن بوی بد بنزین با غیرفعال کردن ترکیبات مزاحم گوگرد و قابلیت استفاده بهعنوان عامل رنگ (سبز) را از مزیتها و ویژگیهای این طرح عنوان کرد.
این عضو هیأتعلمی دانشگاه کاشان افزود: نتایج این پژوهش میتواند گام مؤثری درزمینهٔ بومیسازی و دستیابی ایران به دانش فنی تولید سوخت پاک با عدد اکتان بالا با بهکارگیری تکنولوژی نانو و نانو اکتان بوسترها باشد.
وی با اشاره به اینکه تولید موفق این نوع بنزین ارزان و باراندمان بالا، میتواند زمینهساز بهرهگیری هرچه بیشتر از انرژیهای تمیز در کشور و کاهش مصرف منابع نفت خام گردد، افزود: تولید این نوع بنزین باعث عدم وابستگی کشور به فنّاوری خارجی و امکان ارزآوری و ایجاد اشتغال را فراهم سازد.
انتهای پیام/۶۳۱۲۴/ج/