افشای اطلاعات تکاندهنده از فروپاشی «یگان اطلاعاتی ۸۲۰۰» اشغالگران در عملیات ۷ اکتبر
افشای اطلاعات تکاندهنده از فروپاشی «یگان اطلاعاتی ۸۲۰۰» اشغالگران در عملیات ۷ اکتبر
به گزارش یولن از ایسنا، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در ابتدای تحقیق خود درباره غفلت یگان اطلاعاتی ۸۲۰۰ در عملیات هفتم اکتبر اینگونه ادعا کرد: «جنگندههای اسرائیلی در سال ۲۰۱۴ تونلهای حماس را با افرادی که در داخل آن بودند، بمباران کردند که در نتیجه آن دهها تن از نیروهای ویژه حماس که قصد اجرای عملیات گروهی برای ربودن صهیونیستها را داشتند، کشته شدند و این آغاز جنگ الجرف الصامد (البنیان المرصوص) بود که اسرائیل دست روی طرح یورش جنبش حماس گذاشت و حدود یک دهه قبل مانع از اجرای حمله مشابه هفتم اکتبر شد.»
به همین مناسبت یک مسؤول امنیتی سابق رژیم صهیونیستی گفت: یک کادر مشترک از نیروهای شینبت، یگان ۸۲۰۰ و تیپ نوار غزه ایجاد شده و الگوی هشداری را طراحی کردیم. طبق این الگو اگر چند عامل کنار هم مشاهده میشد، به معنای آن بود که حماس حملهای را آغاز میکند، از جمله این فاکتورها فاکتوری متعلق به خود نیروهای حماس، فاکتور دیگری مربوط به تاریخ و فاکتور سوم در ارتباط با محل حمله بود، تلاشهای بسیاری برای جاسوسی و جمعآوری اطلاعات انجام دادیم، زمانی که متوجه شدیم این فاکتورها وجود دارند، اعلام خطر کردیم، به این شکل عملیات الجرف الصامد بدون اینکه کسی ربوده شود و یا خودروهای شاسی بلند حماس وارد غلاف غزه شوند، آغاز شد.
این مسؤول سابق رژیم صهیونیستی افزود: ما به هشدار درباره یورش احتمالی حماس به شکل ویژهای پرداختیم اما در طول همین جنگ به دلیل شکافهای بزرگ اطلاعاتی به شدت به مشکل خوردیم، چند روز پس از اعلام آتشبس نشستی در مرکز اطلاعات نظامی برگزار شد و در آن تصویب شد که منابع بزرگی در اختیار این مرکز قرار بگیرد تا فرصت نزدیک شدن به جنبش حماس را برای این مرکز بیشتر کند.
یگان اطلاعاتی ویژه ۸۲۰۰
بر این اساس، در تحقیق یاد شده آمده است، یگان ۸۲۰۰ فعالیت گستردهای را برای بهبود عملیات جمعآوری اطلاعات درباره حماس آغاز کرد.
یکی از مسؤولان سابق این مرکز، درباره فعالیتهای یاد شده گفت: این سیستم هشدارهایی بسیار بیشتری از آنچه پیش از عملیات الجرف الصامد وجود داشت، ارائه کرد.
طبق گزارش تلویزیون رژیم صهیونیستی، در آوریل ۲۰۲۲ یعنی حدود هشت ماه بعد، یگان ۸۲۰۰ تمرکز خود را روی یک سند دهها صفحهای به زبان عربی گذاشت که در آن به مهمترین طرح جنبش حماس یعنی طوفان الاقصی و یا آنچه اسرائیلیها با عنوان «دیوارهای اریحا» میشناسند، پرداخته شده بود.
قرار بود ۲ نفر به صورت شبانهروزی طرح هشدار را تنظیم کنند که یکی از آنها «یوسی ساریئیل» فرمانده یگان ۸۲۰۰ و افسر «ج» رئیس واحد عملیات در مرکز اطلاعات بودند.
از نتایج تحقیق یاد شده مشخص شد که آن ۲ هیچ کاری انجام ندادند و همین مسؤول مرکز اطلاعات مدعی است، هر کسی که پس از حمله هفتم اکتبر با فرمانده یگان ۸۲۰۰ دیدار کرد، مطمئن میشد که او اصلاً از این فعالیت اطلاعی نداشته است.
وخامتی که ۲ سال و نیم ادامه داشت
طبق تحقیق یاد شده، ساریئیل از طرف «آوی کوخاوی» رئیس سابق ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی و «تامر هایمن» رئیس سابق مرکز اطلاعات به عنوان مسؤول یگان مهم ۸۲۰۰ منصوب شد در حالی که این ۲ هشدارهای متعددی را از سوی افراد قبلی در این سمت دریافت کرده بودند و یکی از آنها مدعی شده بود که ساریئیل فرد مناسبی برای این پست نیست و انتصاب او در این سمت موجب بروز یک فاجعه خواهد شد.
تلویزیون رژیم صهیونیستی در ادامه به شرح نشانههای این شکست پرداخت و گزارش داد یک سیستم جمعآوری اطلاعات دیگر وجود دارد که یگان ۸۲۰۰ از آن استفاده کرد. این سیستم، اطلاعات شگفتانگیزی را از حماس ارائه کرد.
تلویزیون رژیم صهیونیستی افشا کرد که ۲ هفته قبل از عملیات هفتم اکتبر نفوذی در داخل این سیستم رخ داده بود اما این مشکل تنها پس از عملیات حماس برطرف شد. طبق این تحقیق نادیده گرفتن این مشکل موجب نابودی بانک اطلاعاتی بزرگ آن همزمان با انتصاب ساریئیل در این سمت شد.
یکی از افسران ارشد سابق مرکز اطلاعات رژیم صهیونیستی گفت: در دوره فرمانده سابق یگان ۸۲۰۰ ما این سیستم را بررسی و پاکسازی کردیم و به صورت شبانهروزی و در طول روزهای هفته از آن حفاظت کردیم و خطاهای بسیار اندکی وجود داشت، در بیشتر مواقع این سیستم اطلاعات را ارائه میکرد اما در دوره ساریئیل این اطلاعات نادیده گرفته شدند.
یک مسؤول سابق دیگر در این مرکز گفت: ما سیستمی که اطلاعات بسیار ویژهای درباره حماس را برای ما فراهم میکرد، رها کردیم، این اتفاق در طول ۲ سال و نیم گذشته رو به وخامت گذاشت و آنچه نباید، اتفاق افتاد چرا که هیچکس قادر به تفکیک اطلاعات آن نبود.
این تحقیق همچنین افشا کرد که ساریئیل این سیستم را نادیده گرفت و بسیار تمایل داشت که به دلیل مشکلاتی که در راهاندازی آن وجود داشت، آن را تعطیل کند. به گفته یکی از مسؤولان سابق مرکز اطلاعات رژیم صهیونیستی، یکی از افسران این واحد مدعی شد که آنچه ساریئیل قصد انجام آن را داشت، اقدام اخلاقی در قبال ساکنان جنوب نبود به همین دلیل تصمیم گرفت که این سیستم را تعطیل نکند اما سیستم به شدت نادیده گرفته شد، بدون شک این سیستم میتوانست تصویر متفاوتی را در روز قبل از حمله ارائه کند اما برای آن به یک هفته کار مداوم نیاز بود و ساریئیل نیز بر این باور بود که نیازی به این کارها نیست در حالی که اطرافیان او این مساله را رد میکردند.
متوجه شدیم وضعیت به اندازه کافی بد هست
طبق تحقیق یاد شده، پیش از آغاز این جنگ «آهارون هالیوا» رئیس مرکز اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی گفته بود، آرامشی که پس از عملیات «حارس الاسوار» (شمشیر قدس/ ۲۰۲۱) برقرار شده، پنج سال ادامه خواهد داشت. او همچنین جمعی از افسران ارشد سابق مرکز اطلاعات را برای تحقیق درباره توانمندیهای این مرکز و ارائه طرحی استراتژیک برای آینده انتخاب کرد.
به گفته یکی از اعضای این گروه، مشخص شد که اطمینان از تداوم آرامش از ارزیابیهای این مرکز استنتاج شده است. در همین رابطه یکی از افسران ارشد این مرکز تصریح کرد که اعتماد نیروهای مرکز به خودشان بسیار بالا و بیشتر از حد لازم بود و آنها میگفتند که شرایط مرکز اطلاعات هرگز بهتر از این نبوده است. اما ما متوجه شدیم که شرایط بسیار بد است.
در این تحقیق درباره اتفاقات رخ داده در داخل مرکز اطلاعاتی که ارتش رژیم صهیونیستی به آن افتخار میکرد، آمده است، پس از چند ماه یعنی در مه ۲۰۲۳ افسر اطلاعات فرماندهی جبهه جنوبی نشستی را با افسر «ج» رئیس واحد راهاندازی در مرکز اطلاعات برگزار کرده و هشدار داد که یگان ۸۲۰۰ به خوبی نوار غزه را پوشش اطلاعاتی نمیدهد و شکاف جدی در جمعآوری اطلاعات وجود دارد، گرچه افسر «ج» به این شکاف اعتراف کرد اما به مشکلات یاد شده رسیدگی نکرده و هیچ راهکار دیگری را برای برطرف کردن این خلأ به مرکز ارائه نکرد.
در ادامه این تحقیق نیز آمده است: پس از یک ماه، همان افسر اطلاعات به مرکز فرماندهی مرکز اطلاعات رفت تا گزارش اطلاعاتی و میدانی را که از این مرکز دریافت کرده، به صورت جدی مورد نقد قرار دهد.
به گفته برخی از کسانی که در نشست حضور داشتند، ساریئیل در مقابل انتقادها، او را «نادان و سطحینگر» خواند و گفت که او «هوش کافی برای درک اطلاعات ارائه شده از سوی این یگان را ندارد»، در مقابل افسر «ج» با انتقاد از او گفت که رفتارش نامناسب است.
استعفا به معنای ترس است
طبق این تحقیق، ساریئیل مسؤولیت شکست گفتوگوهای انجام شده از آن زمان را بر عهده نگرفت و قصدی هم برای استعفا ندارد بلکه بر عکس مدعی شده که استعفا به معنای ترس است، همچنین افسر «ج» رئیس واحد راهاندازی که باید الگوی هشدار را آماده میکرد، این مسؤولیت را برعهده نگرفت و به دنبال آن است که فرمانده آتی یگان ۸۲۰۰ شود.
در مقابل سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت: در هفتم اکتبر یگان ۸۲۰۰ بخشی از شکست اطلاعاتی رخ داده در آن روزها بود و نتایج تحقیقات درباره اتفاقات رخ داده در هفتم اکتبر پس از آنکه در قالب کار تحقیقاتی منظم و حرفهای حاصل شود، به صورت شفاف و علنی ارائه خواهند شد.
310310
مجله خبری یولن