رونمایی از جایزه علمی پروفسور مهدی رجبعلیپور/ چهارشنبه به یادماندنی دانشگاه شهید باهنر کرمان
رونمایی از جایزه علمی پروفسور مهدی رجبعلیپور/ چهارشنبه به یادماندنی دانشگاه شهید باهنر کرمان
به گزارش خبرگزاری یولن ؛ پروفسور رجبعلیپور متولد ۱۳۲۴ شهر کرمان، ریاضیدان، استاد دانشگاه، عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، عضو وابسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، عضو هیات تحریریه مجلات مختلف ریاضی و چهره ماندگار عرصه ریاضیات در نخستین همایش چهرههای ماندگار سال ۱۳۸۰ است.
این جایزه را بنیاد ملی نخبگان برای شناسایی افراد نخبه در دانشگاه های سراسر استان و ویژه مستعدان برتر ریاضیات با هدف تشویق به فراگیری علوم ریاضی در ۲ بخش دانش آموزی و دانشجویی طراحی و برگزاری می کند.
به همین مناسبت تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان امروز میزبان جمعی از مسئولان کشوری و استانی، اساتید، دانشجویان و دانش آموزان بود تا ضمن رونمایی از نخستین جایزه استانی دکتر رجبعلی پور، از این چهره پیشکسوت و علمی دیار کریمان نیز تجلیل شود.
نخبگانی مثل دکتر رجبعلی پور تکثیر شوند
ایرنا نوشت ، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در این آیین گفت: در زندگی استاد رجبعلی پور می توان یک ویژگی و شاخص دید و نیاز به حل مساله یکی از شاخص های منحصربه فرد این استاد ارجمند است.
سعید خدایگان تاکید کرد: کشور ما مسائل زیادی دارد و ما در بنیاد ملی نخبگان بخشی از طرح ها را بر حل مساله گذاشته ایم زیرا نخبه باید روحیه، اراده و عشق حل مساله داشته باشد.
وی ادامه داد: استاد رجبعلی پور تحصیلات خود را خارج از کشور به اتمام رساند و به کشور و استان خود برگشت تا با درجه علمی بالا به دانشگاه باهنر کرمان خدمت کند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان خاطر نشان کرد: روحیه شاگردپروری، نخبهپروری و جانشینپروری نیز در کنار تواضع و فروتنی از ویژگی های دکتر رجبعلی پور محسوب می شود.
وی اظهار داشت: در رویکرد جدید ما در بنیاد نخبگان، تلاش داریم نخبگان را در سراسر کشور شناسایی، حمایت و معرفی کنیم.
خدایگان تصریح کرد: مسیر نخبگی از شناسایی تا حمایت، تکریم و الگوسازی ادامه دارد و افرادی مانند دکتر رجبعلی پور، گنجی هستند که باید تکثیر شوند و افزایش پیدا کنند.
دانشگاه و جامعه به وفاق ملی نیاز دارند
دکتر مهدی رجبعلی پور چهره نخبه علمی و استاد پیشکسوت ریاضی دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز گفت: پس از فارغ التحصیلی در خارج از کشور و بازگشت به ایران در دانشگاه مازندران مشغول به تحصیل شدم و حتی پیشنهاد تدریس در دانشگاه صنعتی شریف را دریافت کردم، اما تصمیم گرفتم به کرمان بیایم و به دعوت مرحوم افضلی پور(موسس دانشگاه شهید باهنر) پاسخ بدهم.
وی تاکید کرد: از آمدن به این دانشگاه ضرر نکردم و خدا را شکر می کنم که نعمت تدریس در این دانشگاه را به من داده است.
این استاد و نخبه ریاضی کشور ضمن قدردانی از همه اساتید و همکاران، خانواده و شاگردانی که وی را طی این سال ها در تحقیقات و پیشرفت یاری کردند گفت: یکی از اساتید بزرگ ریاضی تاکید می کند که جامعه با وفاق ملی پیشرفت می کند و امروز نیز جامعه و دانشگاه های ما به این وفاق نیاز دارند که رییس جمهور ما هم به درستی آن را مطرح کرده اند.
مستندسازی مقالات نخبگان کشور
مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان نیز در ادامه این مراسم گفت: دکتر رجبعلی پور در تمامی کارگروه های تخصصی این بنیاد حضور داشت و از مشورت دادن به ما دریغ نمی کرد.
محسن شاهرضایی افزود: مقالات و سخنرانی های نخبگان و اساتید کشور در بنیاد مستندسازی شده و در سایت آن موجود و قابل دسترس است.
وی تاکید کرد: در کرمان مفاخر فراوانی داریم به طور مثال استاد پرویز شهریاری حداقل ۲۵۰ کتاب نوشته است که امیدواریم نام آنان را زنده نگه داریم و به عنوان الگوهای زندگی، این مفاخر را به نسل جوان بشناسانیم.
به نخبگان کشور اقتدا شود
نماینده ولی فقیه در استان کرمان نیز گفت: جامعه نخبگانی ۲ رسالت دارد، رسالت اول شخصیت سازی است که باید تلاش کنید در عرصه های مختلف چهره هایی ساخته شوند.
حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی افزود: هر انسان می تواند در هر زمینه نخبه و الگو باشد، باید تلاش کنیم استعداد واقعی او را شناسایی و کمک کنیم تا بروز و ظهور پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: رسالت دوم نخبگان شخصیتپردازی است، یعنی کاری کنیم که شخصیت هایی که ساخته می شوند الگو شوند و افراد به آنها اقتدا و توجه کنند؛ اگر این ۲ رسالت انجام شود حتما در جامعه اتفاق های خوب می افتد.
تاثیرات تکریم نخبگان
رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز با اشاره به ویژگی های دکتر رجبعلی پور گفت: این استاد و چهره شاخص علمی کشور از افتخارات دانشگاه هستند که سال های زیادی برای تربیت دانشجویان زحمت کشیدند.
حسین اکبری فرد با اشاره به نقش نخبگان در پیشرفت جامعه و کشور بیان کرد: تکریم شخصیت های نخبه دانشگاهی برای الگوسازی بین جوانان و دانشجویان ضرورت دارد و حرکت موثری در تربیت نخبگان محسوب می شود.
طراحی برنامه ها حول محور نیازهای استان
رییس بنیاد ملی نخبگان استان کرمان نیز با اشاره به نخستین جایزه استانی دکتر رجبعلی پور گفت: یکی از حیطه های برگزاری این جایزه بحث انگیزشی است که دانش آموزان ما به این انگیزش، الگوپذیری و تکریم نیازمند هستند.
قاسم سرگزی ادامه داد: نگاه ویژه به رشته های علومپایه مانند ریاضی نیز از دیگر اهداف این جایزه است که بحث بورسیه رشته های خاص در علوم انسانی و علوم پایه مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به تکریم و بزرگداشت سرآمدان و نخبگان استان کرمان اظهار داشت: خوشحالیم در استانی هستیم که مفاخر و سرآمدان زیادی در رشته های مختلف دارد و بنیاد نخبگان آماده است برای هرکدام از این عزیزان جایزه ای در شان و منزلت آنان طراحی کند.
رییس بنیاد ملی نخبگان استان کرمان افزود: تفاوت جایزه استاد رجبعلی پور با سایر جایزه ها در این است که ارتباط با صنایع و مرجعیت بنیاد ملی نخبگان برگزار می شود که رویکرد و الگوی جدیدی برای این بنیاد است.
وی گفت: بنیاد نخبگان استان کرمان به عنوان حلقه واسط و واصل ایجاد شده که هدف آن ترمیم و تکمیل شبکه سازی نخبگانی در استان است و بیشتر برنامه ها حول محور نیازها و اولویت های استان انجام شده است.
سرگزی ادامه داد: تشکیل هیات های اندیشهورز در دانشگاه های استان با سرفصل هایی مثل مهاجرت و اقتصاد دانش بنیان و تشکیل هسته های مساله محور از فعالیت های این بنیاد در استان کرمان بوده به طوری که در یکسال اخیر ۲ هزار و ۹ نفر از تسهیلات این بنیاد در استان بهره گرفته اند.
ارتباط مستقیم نخبگان با توسعهیافتگی
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کرمان نیز با اشاره به ضرورت تکریم نخبگان و سرآمدان استان کرمان تصریح کرد: کرمان نخبه پرور و استعدادخیز است که یکی از نمونه های آن را امروز می بینیم و بسیار هدف گذاری خوبی بوده است.
علی بیگ زاده بیان کرد: این جایزه در ۲ حیطه دانشجویی و دانش آموزی برگزار می شود که باعث ایجاد انگیزه در این حوزه شده و بسیار حائز اهمیت است.
وی خاطرنشان کرد: اینکه بنیاد ملی نخبگان نیروهای نخبه را برای حل مسائل استان در قالب هیات های اندیشه ورز ساماندهی کرده بسیار ارزشمند است.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کرمان اظهار داشت: توسعه یافتگی در هر کشوری ارتباط مستقیمی با نخبگان آن جامعه دارد و معاشرت منطقی و سامانیافته میان نخبگان و جامعه سرنوشت یک جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی ادامه داد: برای تقویت حکمرانی خوب در جامعه باید بدانیم نقش نخبگان بی بدیل است و در هر جایی هستیم حفظ نخبگان ضرورت دارد.
همچنین در این نشست از تعدادی از دانش آموزان و دانشجویان نخبه، برگزیدگان کنکور و المپیادهای علمی استان کرمان نیز تجلیل شد.
مجله خبری یولن