از فرودگاه نظامی تا جلوگیری از ورود چین؛ مداخله آمریکا در گرینلند
از فرودگاه نظامی تا جلوگیری از ورود چین؛ مداخله آمریکا در گرینلند
به گزارش یولن به نقل از ایسنا «ولادیمیر باربین» سفیر روسیه در دانمارک گفت ایالات متحده در حال ایجاد زیرساختهای فرودگاهی در گرینلند برای هواپیماهایی است که توانایی حمل کلاهکهای هستهای را دارند.
در ماه میلادی گذشته، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور منتخب آمریکا که قرار است در ۲۰ ژانویه به قدرت برسد، گفت به دست آوردن مالکیت جزیره گرینلند برای ایالات متحده «یک ضرورت مطلق» است.
باربین در این باره گفت: «پایگاه فضایی پیتوفیک ایالات متحده امروز بخشی از سیستم هشدار هستهای ایالات متحده از جهت قطب شمال است. این پایگاه تحت یک بروزرسانی جامع قرار دارد، از جمله سیستمهای راداری به ارزش میلیاردها دلار. همچنین زیرساختهای فرودگاهی برای جتهای جنگنده F-۳۵ که قادر به حمل تسلیحات هستهای هستند، در حال ساخت است. این جتها پیشتر از فرودگاه این پایگاه برای تمرین استفاده کردهاند.»
سفیر روسیه افزود که نیروهای نظامی ایالات متحده از زمان جنگ جهانی دوم به صورت دائمی در گرینلند حضور داشتهاند.
وی همچنین بیان کرد: «روسیه از افزایش ثبات در قطب شمال حمایت میکند. این امر تنها از طریق ایجاد یک سیستم امنیت بینالمللی برابر برای همه کشورهای قطب شمال ممکن است.»
مداخله در قرارداد فروش یک شرکت معدنی
همزمان با طرح این اظهارات از سوی ترامپ که با واکنشهای گستردهای در سطح جهانی مواجه شده، خبرگزاری رویترز اعلام کرد مقامات آمریکایی به اپراتور بزرگترین میدان معدن فلز گرینلند، یعنی شرکت «تنبریز ماینینگ» فشار آوردهاند تا تجارت خود را به شرکتهای چینی نفروشد.
مقامات دولت آمریکا که ۲ بار در سال ۲۰۲۴ از این پروژه در جنوب گرینلند بازدید کرده بودند، به این شرکت گفتند فروش آن به هر خریداری که به نحوی با چین مرتبط است، مطلوب نیست. این در حالی است که گفته میشود این شرکت از نظر مالی با چالشهایی مواجه است.
در نهایت، این شرکت به شرکت «کریتیکال متالز» مستقر در نیویورک به مبلغ ۵ میلیون دلار نقد و ۲۱۱ میلیون دلار در قالب سهام فروخته شد که به طور قابلتوجهی کمتر از قیمت پیشنهادی خریداران چینی بود.
«تونی سیج»، مدیرعامل کریتیکال متالز در این باره گفت: «فشار زیادی وجود داشت که شرکت به چین فروخته نشود.»
این گزارشها نشاندهنده تمایل دیرینه واشنگتن به کسب منافع اقتصادی در گرینلند است که مدتها قبل از طرح اظهارات اخیر ترامپ آغاز شده بود.
ترامپ در اوایل ژانویه به خبرنگاران گفت نمیتواند تضمین کند که از نیروی نظامی برای تصرف گرینلند استفاده نخواهد کرد.
پس از طرح این اظهارات از سوی ترامپ، سخنگوی معاون پنتاگون، «سابرینا سینگ» گفت که در حال حاضر هیچ برنامه نظامی برای تصرف گرینلند از طریق اعمال زور وجود ندارد.
ترامپ اولین بار در سال ۲۰۱۹ و در دوره اول ریاست جمهوری خود ادعای مالکیت آمریکا بر گرینلند را مطرح کرد.
گرینلند تا سال ۱۹۵۳ مستعمره دانمارک بود. این منطقه همچنان بخشی از پادشاهی دانمارک است، اما در سال ۲۰۰۹ خودمختاری دریافت کرد و امکان تعیین سیاست داخلی خود را به دست آورد.
311311
مجله خبری یولن