بین الملل

بریتانیا، فرانسه و کانادا اسرائیل را تهدید کردند/سی‌ان‌ان:این چیزی است که ما می‌دانیم…

بریتانیا، فرانسه و کانادا اسرائیل را تهدید کردند/سی‌ان‌ان:این چیزی است که ما می‌دانیم…

به گزارش یولن، وب سایت شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی مفصل از وضعیت اسفبار غزه با عنوان؛ «بریتانیا، فرانسه و کانادا تهدید کردند که در صورت ادامه حمله جدید اسرائیل به غزه، تحریم‌هایی را اعمال خواهند کرد. این چیزی است که ما می‌دانیم….» نوشت:

فشارهای بین‌المللی بر اسرائیل به دلیل حمله نظامی جدیدش به غزه که تنها در چند روز گذشته صدها کشته بر جای گذاشته، در حال افزایش است.

رهبران بریتانیا، فرانسه و کانادا روز دوشنبه تهدید کردند که اگر اسرائیل حمله نظامی جدید خود را متوقف نکند و همچنان مانع ورود کمک‌ها به غزه شود، «اقدامات مشخصی» از جمله تحریم‌های هدفمند انجام خواهند داد.

اسرائیل در آخر هفته، درست زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، منطقه را بدون امضای آتش‌بس و توافق گروگان‌گیری ترک کرد، حمله زمینی ویرانگر جدیدی را در غزه آغاز کرد.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که نیروهایش در روز گذشته به عنوان بخشی از عملیات «ارابه‌های گیدئون» به شمال و جنوب غزه منتقل شده‌اند. اسرائیل هشدار داده بود که اگر حماس با توافق گروگان‌گیری جدید طبق شرایط آن موافقت نکند، این عملیات انجام خواهد شد.

این عملیات زمینی پس از روزها حملات هوایی سنگین به نوار غزه انجام شد که به گفته مقامات بهداشتی، تمام خانواده‌ها را از بین برده است.

اسرائیل گفته است که اجازه ورود «مقدار اولیه‌ای از مواد غذایی» را به منطقه محاصره‌شده می‌دهد، اقدامی که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، به طور تلویحی به دلیل فشار شدید متحدان خود اعلام کرد و روز دوشنبه، آژانس اسرائیلی که محموله‌های کمک‌رسانی به غزه را تأیید می‌کند، اعلام کرد که پنج کامیون وارد منطقه محاصره‌شده شده‌اند. با این حال، تام فلچر، رئیس کمک‌های سازمان ملل، این محموله را «محدود» و «قطره‌ای در اقیانوس آنچه که به شدت مورد نیاز است» توصیف کرد.

آخرین تحولات پس از آن رخ داد که حماس و اسرائیل روز شنبه مذاکرات غیرمستقیم خود را در دوحه، پایتخت قطر، آغاز کردند.

آنچه در مورد حمله جدید اسرائیل و معنای آن برای غزه‌ای‌ها می‌دانیم، در اینجا آمده است.

جزئیاتی از عملیات جدید اسرائیل در غزه چگونه است؟

کابینه امنیتی اسرائیل در ۵ مه حمله نظامی جدید به غزه را تصویب کرد. نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) بعداً اعلام کرد که هدف از این عملیات دستیابی به «تمام اهداف جنگ در غزه»، از جمله شکست دادن حماس و آزادسازی گروگان‌های باقی‌مانده در این منطقه است.

روز دوشنبه، نتانیاهو گفت که اسرائیل قصد دارد «کنترل کل نوار غزه را به دست گیرد.»

بریتانیا، فرانسه و کانادا اسرائیل را تهدید کردند/سی‌ان‌ان:این چیزی است که ما می‌دانیم...

طرفین درگیر در جریان سفر هفته گذشته ترامپ به توافقی دست نیافتند و اسرائیل عملیات خود را در طول آخر هفته ادامه داد. این عملیات با یک سری حملات هوایی شدید در هفته گذشته آغاز شد و با یک حمله زمینی گسترده در روز یکشنبه دنبال شد.
ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که طی هفته گذشته، در موجی از حملات هوایی اولیه در سراسر این منطقه محصور، بیش از ۶۷۰ «هدف حماس» را هدف قرار داده است.

به گفته این سازمان مستقر در بریتانیا، صبح زود دوشنبه، نیروهای اسرائیلی به انبار تجهیزات پزشکی مجتمع پزشکی ناصر در محله خان یونس در جنوب غزه حمله کردند و به برخی از تجهیزات پزشکی که توسط سازمان کمک‌های پزشکی برای فلسطینی‌ها (MAP) به این مرکز ارائه شده بود، آسیب رساندند.

مقامات بهداشتی در غزه روز دوشنبه اعلام کردند که این عملیات در ۲۴ ساعت گذشته حداقل ۱۳۶ نفر را کشته و آخرین بیمارستان فعال در شمال این منطقه محصور را تعطیل کرده است. به گفته وزارت بهداشت فلسطین، تمام اعضای یک خانواده در خواب کشته شده‌اند.

طبق آمار سی‌ان‌ان از داده‌های وزارت بهداشت، از روز پنجشنبه بیش از ۴۰۰ نفر کشته و بیش از ۱۰۰۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

به گفته این وزارتخانه، از زمان آغاز جنگ اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، بیش از ۵۳۰۰۰ نفر در غزه کشته شده‌اند که اکثر کشته‌شدگان زن و کودک هستند.

وضعیت کمک‌های بشردوستانه به غزه چگونه است؟

روز یکشنبه، دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که به دلیل «نیاز عملیاتی»، اسرائیل اجازه ورود «مقدار اولیه‌ای از مواد غذایی» را برای جلوگیری از قحطی در این منطقه محصور می‌دهد، قحطی‌ای که به گفته اسرائیل عملیات نظامی آن را به خطر می‌اندازد.

نتانیاهو همچنین اشاره کرده است که اگر کشورش محاصره ۱۱ هفته‌ای خود در این منطقه را لغو نکند، ممکن است حمایت نزدیکترین متحدان خود، از جمله ایالات متحده، را از دست بدهد، محاصره‌ای که بحران انسانی در این منطقه را تشدید کرده و به گفته سازمان‌های امدادی می‌تواند منجر به قحطی گسترده شود.

سازمان ملل متحد هشدار داده بود که کل جمعیت غزه با بیش از ۲.۱ میلیون نفر، پس از ۱۹ ماه درگیری و آوارگی گسترده، با خطر قحطی روبرو است.

رهبران بریتانیا، فرانسه و کانادا از دولت اسرائیل خواسته‌اند که عملیات نظامی خود را در غزه متوقف کند و اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه را بدهد.

در بیانیه مشترکی از سوی رهبران آمده است: «اگر اسرائیل حمله نظامی مجدد را متوقف نکند و محدودیت‌های خود را بر کمک‌های بشردوستانه لغو نکند، ما اقدامات مشخص‌تری در پاسخ انجام خواهیم داد.»

آنها هشدار دادند که این اقدامات می‌تواند شامل تحریم‌های هدفمند باشد.

بریتانیا، فرانسه و کانادا اسرائیل را تهدید کردند/سی‌ان‌ان:این چیزی است که ما می‌دانیم...

نتانیاهو در پاسخ، رهبران را به «پیشنهاد پاداش بزرگ» به جنگجویان حماس که در ۷ اکتبر به اسرائیل حمله کردند و «دعوت به جنایات بیشتر» در آینده متهم کرد.

در یک بیانیه مشترک جداگانه، وزرای امور خارجه ۲۳ کشور، از جمله فرانسه، آلمان، ایتالیا و بریتانیا، و نمایندگان اتحادیه اروپا از اسرائیل خواستند که فوراً اجازه «از سرگیری کامل» کمک‌ها به غزه را بدهد و سازمان ملل و سازمان‌های بشردوستانه را قادر سازد «به طور مستقل و بی‌طرفانه برای نجات جان انسان‌ها تلاش کنند.»

در بیانیه مشترک روز دوشنبه آمده است: «در حالی که ما نشانه‌هایی از از سرگیری محدود کمک‌ها را تصدیق می‌کنیم، اسرائیل بیش از دو ماه مانع ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه شد. غذا، دارو و مایحتاج ضروری به پایان رسیده است. جمعیت با گرسنگی روبرو است. مردم غزه باید کمکی را که به شدت به آن نیاز دارند، دریافت کنند.»

اوایل روز دوشنبه، نتانیاهو اذعان کرده بود که اگر «وضعیت قحطی» در غزه ایجاد شود، اسرائیل «به سادگی حمایت بین‌المللی دریافت نخواهد کرد.»

نتانیاهو در پیامی که در تلگرام منتشر شد، گفت: «حتی نزدیک‌ترین متحدان ما در جهان – سناتورهای آمریکایی که من شخصاً می‌شناسم و دهه‌هاست که حامیان سرسخت و بی‌قید و شرط اسرائیل بوده‌اند – نزد من می‌آیند و می‌گویند: «ما تمام حمایت‌ها را برای دستیابی به پیروزی به شما می‌دهیم – سلاح، حمایت از تلاش‌های شما برای حذف حماس، حمایت در شورای امنیت سازمان ملل – اما یک چیز وجود دارد که ما نمی‌توانیم بپذیریم: تصاویر گرسنگی گسترده… اگر این اتفاق بیفتد، دیگر نمی‌توانیم از شما حمایت کنیم.»

توضیحات نتانیاهو عمدتاً با هدف آرام کردن هواداران راست‌گرای او بود که سرسختانه با ورود هرگونه کمک بشردوستانه به غزه، از جمله به غیرنظامیان، مخالفند.

دفتر نتانیاهو در پاسخ به این سوال که چه زمانی کمک‌ها وارد این منطقه محصور می‌شود، گفت: «این اتفاق در آینده نزدیک رخ خواهد داد.»

بنیاد بشردوستانه غزه (GHF)، سازمانی بحث‌برانگیز و مورد حمایت آمریکا که وظیفه ارائه کمک به این منطقه را بر عهده دارد، از اعلام اسرائیل مبنی بر اجازه دادن به ارسال کمک‌های غذایی به عنوان «مکانیسم پل‌زننده» تا زمان عملیاتی شدن کامل این گروه، استقبال کرد.

بریتانیا، فرانسه و کانادا اسرائیل را تهدید کردند/سی‌ان‌ان:این چیزی است که ما می‌دانیم...

این بنیاد قرار است یک مکانیسم جدید و کاملاً کنترل‌شده برای تحویل کمک‌ها را اجرا کند که توسط اسرائیل و ایالات متحده تأیید شده است، که هر دو کشور می‌گویند برای جلوگیری از «دزدی» کمک‌ها توسط حماس طراحی شده است.

سازمان ملل متحد هشدار داد که با توجه به اینکه مکان‌های اولیه فقط در جنوب و مرکز غزه خواهند بود، این امر می‌تواند به عنوان تشویق هدف اعلام شده علنی اسرائیل برای بیرون راندن «کل جمعیت غزه» از شمال غزه تلقی شود، همانطور که اسرائیل کاتز، وزیر دفاع، اوایل این ماه گفته بود.

جیک وود، مدیر اجرایی این بنیاد، گفت که اسرائیل همچنین موافقت کرده است که به این بنیاد اجازه دهد دو مکان در شمال غزه ایجاد کند که به اعتقاد او می‌تواند ظرف 30 روز اول عملیات خود راه‌اندازی و راه‌اندازی شود.

وود به سی‌ان‌ان گفت که هنوز نمی‌داند اسرائیل چه زمانی یا به چه تعداد کامیون امدادرسانی اجازه ورود به غزه را می‌دهد و گفت که معتقد است بخش زیادی از مخالفت جامعه بشردوستانه با این سازوکار مبتنی بر اطلاعات نادرست است.

دیگران چه واکنشی نشان داده‌اند؟

طرفداران حقوق بشر می‌گویند که طرح مورد حمایت ایالات متحده و اسرائیل، کمک‌ها را نظامی می‌کند، جان غیرنظامیان را به خطر می‌اندازد و آوارگی اجباری آنها را تشویق می‌کند.

روز دوشنبه، رئیس ارشد آژانس کودکان سازمان ملل متحد، سازوکار جدید GHF را «غیرعملی» توصیف کرد و گفت که این طرح «کمک‌های بشردوستانه برای کودکان و زنان را به سلاح تبدیل می‌کند.»

جیمز الدر در برنامه «اتصال جهان» به بکی اندرسون از سی‌ان‌ان گفت: «اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر، مسئولیت قانونی برای ارائه کمک دارد. با وجود اینکه امدادگران بیشتری نسبت به هر درگیری دیگری کشته می‌شوند… افراد شجاع آماده انجام این کار هستند. باید به آنها اجازه داده شود که این کار را انجام دهند.»

این اظهارات پس از آن مطرح شد که تام فلچر، رئیس کمک‌های سازمان ملل، اصرار داشت که نیازی به طرح جایگزین کمک‌رسانی به غزه نیست. او روز جمعه گفت: «بیایید وقت را تلف نکنیم: ما از قبل یک طرح داریم.»

فلچر در یکی از شدیدترین محکومیت‌های جنگ اسرائیل توسط یک مقام عالی‌رتبه سازمان ملل، گفت جامعه بین‌المللی باید از «نسل‌کشی» در این منطقه محصور جلوگیری کند. او خطاب به شورای امنیت سازمان ملل گفت: «آیا شما قاطعانه برای جلوگیری از نسل‌کشی و تضمین احترام به قوانین بین‌المللی بشردوستانه اقدام خواهید کرد؟ یا در عوض خواهید گفت: «ما هر کاری از دستمان بر می‌آمد انجام دادیم؟»

بریتانیا، فرانسه و کانادا اسرائیل را تهدید کردند/سی‌ان‌ان:این چیزی است که ما می‌دانیم...

ترامپ چه می‌گوید؟

ترامپ هفته گذشته از کشورهای عربی خلیج فارس، از جمله قطر، بازدید کرد، جایی که تیم مذاکره‌کننده او درگیر مذاکرات آتش‌بس و گروگان‌گیری بود.

رئیس‌جمهور این ماه گفت که خواهان پایان دادن به «جنگ وحشیانه» در غزه است و در طول سفر خود به منطقه، که در این ماه دو بار برای دستیابی به توافق‌های دوجانبه با گروه‌های شبه‌نظامی منطقه‌ای از آن عبور کرده بود، به اسرائیل سفر نکرد.

روز چهارشنبه، ترامپ کنار گذاشته شدن اسرائیل را تکذیب کرد. او گفت: «این برای اسرائیل خوب است.» اما روز پنجشنبه، او گفت که می‌خواهد ایالات متحده غزه را «بگیرد» و آن را به یک «منطقه آزادی» تبدیل کند.

او همچنین روز شنبه به فاکس نیوز گفت که از نتانیاهو ناامید نیست، زیرا نخست‌وزیر اسرائیل «وضعیت سختی» دارد. ترامپ در حالی که در خلیج فارس بود، اذعان کرد که مردم در غزه گرسنه هستند و گفت که ایالات متحده به این وضعیت «رسیدگی خواهد کرد».

روز یکشنبه، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ایالات متحده، به ای‌بی‌سی نیوز گفت که مسئله رساندن کمک به غزه در درجه اول لجستیکی است. او گفت: «از نظر لجستیکی پیچیده است و شرایط در محل خطرناک است.»

این موضوع مذاکرات را به کجا می‌کشاند؟

کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز شنبه گفت که عملیات نظامی جدید در غزه، حماس را مجبور به بازگشت به مذاکرات در قطر در هفته گذشته کرده است. اما تحلیلگران و مقامات می‌گویند که به احتمال زیاد، این گروه شبه‌نظامی پس از سفر ترامپ به خاورمیانه، با از سرگیری مذاکرات موافقت کرده است.

به گزارش تلویزیون الاقصی، وابسته به حماس، طاهر النونو، از مقامات ارشد حماس، روز شنبه تأیید کرد که «مذاکرات بدون پیش‌شرط» در دوحه آغاز شده است.

مشخص نیست که مذاکرات در دوحه چقدر خوب پیش می‌رود. اسرائیل روز یکشنبه آمادگی خود را برای پایان دادن به جنگ غزه در صورت تسلیم حماس اعلام کرد، پیشنهادی که بعید است این گروه تا زمانی که اسرائیل همچنان بر خلع سلاح حماس اصرار دارد، بپذیرد.

در همین حال، مقامات حماس نظرات متناقضی در مورد مذاکرات ارائه داده‌اند.

بریتانیا، فرانسه و کانادا اسرائیل را تهدید کردند/سی‌ان‌ان:این چیزی است که ما می‌دانیم...

پیش از این، روز یکشنبه، یکی از رهبران ارشد حماس به سی‌ان‌ان گفت که این گروه موافقت کرده است که در ازای آتش‌بس ۶۰ روزه و آزادی ۳۰۰ زندانی و بازداشتی فلسطینی، بین هفت تا نه گروگان اسرائیلی را آزاد کند.
ساعاتی بعد، سامی ابوزهری، یکی دیگر از رهبران ارشد حماس، این پیشنهاد را رد و با انتشار بیانیه‌ای در کانال تلگرام تلویزیون الاقصی، آن را رد کرد: «شایعات مربوط به توافق این جنبش با آزادی ۹ زندانی اسرائیلی در ازای آتش‌بس دو ماهه، حقیقت ندارد.»

زهری در ادامه گفت: «ما آماده‌ایم که زندانیان را به یکباره آزاد کنیم، مشروط بر اینکه اشغالگران تحت ضمانت‌های بین‌المللی به توقف خصومت‌ها متعهد شوند و تا زمانی که اشغالگران بر ادامه تجاوز خود علیه غزه به طور نامحدود اصرار دارند، ما زندانیان اشغالگران را تحویل نخواهیم داد.»

315 315

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا