تسهیلات هزار میلیارد تومانی در طرح خرید حمایتی طلای سرخ
غلامرضا قوسی امروز در گفتوگو با خبرنگار یولن از بیرجند، با اشاره به طرح خرید حمایتی زعفران در استان خراسانجنوبی، اظهار داشت: مجری این طرح امسال صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی است.
وی با بیان اینکه امسال در طرح خرید حمایتی طلای سرخ یک هزار میلیارد تومان تسهیلات برای دلگرمی زعفران کاران ابلاغ شده است، تصریح کرد: این طرح از ابتدای آبان ماه آغاز شده و تا سه ماه ادامه دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه در این طرح امسال قیمت خرید زعفران استان نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد افزایش دارد، یادآور شد: طبق دستورالعمل ابلاغی امسال این طرح برای خرید زعفران خشک سال جاری با قیمتگذاری و درجهبندی و با هدف صادرات اجرا میشود.
قوسی افزود: برای بهرهمندی زعفران کاران استان از قیمت بالاتر و مناسبتر توصیه میشود قبل از برداشت و پر کردن زعفران، کشاورزان به مدیریت های جهاد کشاورزی و مراکز خدمات جهاد کشاورزی مراجعه و در کلاس های آموزشی ترویجی در راستای موضوع درجهبندی و سطحبندی زعفران برگزار میشود، شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه به طور قطع این طرح به نفع کشاروزان و زعفرانکاران بوده چون با هدف صادارت انجام و در صادارت کیفیت محصول بسیار مهم بوده بنابراین اجرای این طرح سبب افزایش کیفیت محصول و ایجاد رقابت در بازار جهانی میشود، اضافه کرد: همچنین رونق صادرات سبب رونق خرید و فروش زعفران در بازارهای داخلی شده و افزایش و ثبات قیمت در بازار را به همراه خواهد داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی ادامه داد: در این فرآیند به طور قطع ضررو زیانی متوجه دولت نبوده و باید خود صندوق و یا صادرکننده محصول خریداری شده را به فروش برسانند و فقط دولت فرآیند صادرات را تسهیل و صادرکننده ها از مشوق های مالیاتی و صادراتی بهره مند می شوند.
قوسی بیان داشت: همچنین در این فرآیند کل عوامل بازار شامل سازمان تعاون به عنوان مجری همکار، صادرکننده یا تاجر، بانک کشاورزی، آزمایشگاه های کیفیت بندی و مراکز خرید دخیل بوده و در طول سال تمام بازار توسط صندوق با توجه به عرضه محصول در بورس و یا صادرات که انجام خواهد گرفت مدیریت می شود.
وی با بیان اینکه برای خرید حمایتی زعفران چهار مرکز در مرحله اول در شهرستانهای بیرجند، قاین، فردوس و سرایان در سطح استان پیش بینی شده است، افزود: اگر نیاز باشد یک مرکز خرید را اضافه خواهیم کرد و این مراکز توسط سازمان تعاون مدیریت می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به روند خریداری زعفران از زعفران کاران استان در این طرح اشاره داشت و یادآور شد: در راستای این طرح در درجه اول باید کشاورزان به جهاد کشاورزی مراجعه سپس با معرفی آنها به مراکز خرید زعفران خود را به این مراکز داده و در مراکز خرید آزمایش و قیمت گذاری با حضور خود کشاورز زعفران کار انجام می گیرد و بعد از آن صورت جلسه تنظیم و زعفران تحویل انبار صندوق می گردد و بعد از تحویل میزان زعفران ثبت سامانه شده و اسامی زعفران کاران به بانک کشاورزی اعلام و این بانک موظف بوده ظرف مدت 5 روز بعد از معرفی کشاورزان به بانک مبالغ خریداری شده از کشاورز را به حسابشان واریز نماید.
انتهای پیام/۶۹۰۲۷/ی