کودتا در سودان| سازمان ملل خواستار آزادی فوری تمامی زندانیان شد
به گزارش گروه بینالملل یولن، سازمان ملل در بیانیهای امروز (دوشنبه) با صدور بیانیهای، بازداشت تمامی رهبران سیاسی و غیرنظامی سودان از جمله نخستوزیر این کشور در پی وقوع کودتای نظامی را «غیرقابل قبول» خواند و خواستار آزادی فوری تمامی بازداشتیها شد.
بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت اطلاعرسانی سودان امروز در بیانیهای اعلام کرد که این کشور آفریقایی با یک کودتای نظامی کامل روبروست و خواستار آزادی هرچه سریعتر تمامی بازداشتیها شد.
در پی جدیدترین تحولات سودان، یکی از مقامهای ارشد سازمان ملل اعلام کرد که این نهاد بینالمللی به شدت از گزارشها مبنی بر وقوع کودتا در سودان و تلاش برای تضعیف گذار سیاسی این کشور آفریقایی عمیقاً نگران است.
وزارت اطلاعرسانی سودان در بیانیهای در خصوص جدیدترین تحولات این کشور گفت که مردم سودان میبایست، تلاشهای ارتش سودان برای جلوگیری از گذار دموکراتیک قدرت را متوقف کنند و افزود: «ما از همه میخواهیم تا زمان سرکوب تلاشها برای کودتا، به راهپیمایی ادامه دهند».
اوایل صبح امروز وزارت اطلاعرسانی سودان در بیانیهای اعلام کرد که «عبدالله حمدوک» نخستوزیر سودان پس از امتناع از صدور بیانیهای در حمایت از کودتای نظامی به مکانی ناشناس منتقل شده است.
طبق این گزارش، نیروهای نظامی مشترک سودان، حمدوک را تحت حصر خانگی قرار دادهاند و وی را وادار کردهاند تا یک بیانیهای در حمایت از آنها صادر کند.
وزارت اطلاعرسانی سودان ادامه داد که حمدوک از مردم سودان خواسته تا به صورت آرام در مقابل تلاشها برای کودتا مقاومت کنند و از «انقلاب خود دفاع کنند».
انتشار اخبار مربوط به کودتای جدید در سودان، مردم این کشور آفریقایی و ناظران بینالمللی را غافلگیر کرد و نیروهای نظامی وابسته به عوامل کودتا در برخی از نقاط «خارطوم» پایتخت سودان مستقر شدند.
برخی رسانهها از بازداشت اکثر اعضای کابینه سودان و شمار زیادی از رهبران حزب طرفدار دولت سودان خبر دادند.
خبرگزاری دویچه وله به نقل از منابع آگاه گزارش کرد که دستکم پنج وزیر کابینه از جمله وزیر صنایع خبر دادهاند.
وزارت اطلاعرسانی سودان همچنین اعلام کرده است که نیروهای نظامی مشترک سودان به دفاتر رادیو و تلویزیون شهر «ام درمان» حمله کردند و و کارکنان این دفاتر را بازداشت کردند.
در پی وقوع این حادثه، معترضان با حمل پرچم ملی سودان در خیابانهای پایتخت تظاهرات برپا کردند و در مکانهای مختلف شهر، لاستیکهای زیادی را به آتش کشیدند.
گزارشها همچنین نشان میدهد که فرودگاه خارطوم تعطیل شده است و پروازهای بینالمللی نیز به تعویق درآمده است.
ارتش سودان تا لحظه انتشار این خبر هیچگونه اظهارنظری مطرح نکرده است و تلویزیون ملی سودان نیز طبق روال معمول پخش برنامه انجام داده است.
گزارشها همچنین نشان میدهد که تماسهای تلفنی و اینترنتی در سودان قطع شده است.
وقوع کودتا در سودان موجی از واکنشهای بینالمللی را به همراه داشت و نماینده ویژه آمریکا، روسیه، سازمان ملل، چین و کشورهای دیگر از وقوع چنین تحولی در سودان ابراز نگرانی کردند.
انجمن نخبگان سودان نیز خواستار اعتصاب عمومی و نافرمانی مدنی در مواجهه با کودتای نظامی شد.
بر اساس گزارش دویچه وله، طی روزهای گذشته، تنش بین رهبران نظامی و مردم سودان تشدید یافته است و پس از سقوط «عمر البشیر» رئیسجمهور پیشین سودان در پی کودتای ۲۰۱۹، دولتی متشکل از نمایندگان نظامی و مدنی تشکیل شده بود.
در ماه سپتامبر (دو ماه پیش)، گزارشهایی مبنی بر وقوع کودتایی نافرجام در سودان منتشر شد و ناآرامی و تنش سیاسی در سودان پس از سقوط دولت البشیر همچنان ادامه داشت.
گمانهزنیها درباره کودتا در سودان در حالی صورت گرفته که این کشور در تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ (۲۲ فروردین ۱۳۹۸) پس از تظاهرات گسترده مردمی در اعتراض به اوضاع نابسامان اقتصادی، شاهد عزل «عمر البشیر» رئیس جمهور سابق سودان به دستور ارتش بود.
سودان از ۲۱ آگوست ۲۰۱۹ (۳۰ مرداد ۱۳۹۸) وارد مرحله انتقالی شده که به مدت ۵۳ ماه ادامه خواهد داشت و قرار است اوایل ۲۰۲۴ انتخابات در این کشور برگزار شود. در حال حاضر قدرت بین ارتش، نیروهای مسلح و ائتلاف موسوم به «الحریة والتغییر» تقسیم شده است.
انتهای پیام/