اعلام اصول ۹ گانه در بیانیه جهانی اخلاق حرفه مددکاری
اعلام اصول ۹ گانه در بیانیه جهانی اخلاق حرفه مددکاری
به گزارش یولن، سید حسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران به یولن گفت: «بسیاری از حرفهها از جمله برای ارایه خدمات متناسب به مردم بیانیههای اخلاق حرفهای دارند که مددکاری اجتماعی هم از این قضیه مستثنی نیست. آخرین بیانیه جهانی احلاق حرفه ای مددکاری اجتماعی در سال ۲۰۱۸ در مجمع جهانی فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی و انجمن جهانی دانشگاه های جهان در کشور ایرلند با صددرصد آرای اعضاء هر دو مجمع جهانی به تصویب رسید. این جلسه اولین حضور انجمن مددکاران اجتماعی ایران از زمان تاسیس تا ان زمان در مجمع جهانی بود.»
او ادامه داد: «بیانه اصول اخلاقی مددکاران اجتماعی را قادر میسازد تا از درستکاری حرفهای در فعالیتهایشان مطمئن شوند. این بیانیه همچنین پایهای برای همه کدهای اخلاقی برای همه اعضای فدراسیون بینالمللی مددکاران اجتماعی محسوب میشود. لازم است تا اعضای فدراسیون به اعضای خود که در رعایت این اصول اخلاقی، رعایت منشور اخلاقی داخلی کشور و صداقت در حرفه کمک کنند و از آنها در این مسیر حمایت کنند. اغلب سیاستهای فدراسیون از جمله تعریف جدید مددکاری اجتماعی از این اصول اخلاقی ریشه گرفته است.»
کمیسر اخلاق فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی در خصوص این بیانیه اضافه کرد: «چند کشور فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی در سال ۲۰۱۷ در طول یکسال جلسات مستمر پیش نویس بیانیه جهانی را نوشتند. انجمن مددکاران اجتماعی ایران هم کمیسر اخلاق فدراسیون جهانی در منطقه اسیا- اقیانوسیه است در تدوین این بیانیه نقش موثری داشت. در همین زمان در انجمن جهانی دانشگاه ها هم کار شروع شد. در نهایت بعد از یکسال فعالیت و جلسات مستمر با نمایندگان انجمن مدارس از قاره های مختلف و با توجه به آخرین تعریف مددکاری اجتماعی مصوب سال ۲۰۱۴ این بیانیه در نه محور شامل حقوق انسانها و کرامت انسانی ، عدالت اجتماعی، توسعه حق خود تصمیم گیری، توسعه حق مشارکت، احترام به رازداری وحریم خصوصی، رفتار با افراد به عنوان انسان، استفاده اخلاقی از تکنولوژی ها و رسانه های اجتماعی و صداقت حرفه ای هستند.»
موسوی چلک در ادامه گفت: «در نشستی که با هیات رئیسه کمیسیون جهانی اخلاق مددکاری اجتماعی داشتیم مقرر شد ایران چالش های این بیاینه در اجرا را بررسی کند. سپس در منطقه آسیا- اقیانوسیه با محوریت انجمن مددکاران اجتماعی ایران پژوهش انجام شود و بعد در سطح جهانی هم توسط ایران چالش های اجرایی شدن مفاد نه گانه این بیانیه بررسی شود. به همین منظور بعد از جلسات مختلف در انجمن مقرر شد اولین نشست با همکاری ارزنده خانه اندیشمندان علوم انسانی و حضور اساتید و مددکاران اجتماعی در روز پنجشنبه مورخ دهم آبان ۱۴۰۳ از ساعت ۱۶ لغایت ۱۹ در محل سالن خیام خانه اندیشمندان برگزار شود.»
موسوی چلک در پایان گفت: «با توجه به تغییراتی که در سال های اخیر در جهان صورت گرفته و به عنوان مثال گسترش استفاده از فناوری های نوین وتکنولوژی ها و حتی ورود هوش مصنوعی و توسعه خدمات مددکاری اجتماعی از راه دور در تمام دنیا که بعد از کرونا شدت بیشتری هم پیدا کرد شناخت بموقع چالش های اجرایی شدن بیانیه جهانی می تواند فرصتی باشد تا قوت ها و ضعف های این بیانیه در اجرا و متناسب با زیست بوم کشور، و منطقه آسیا- اقیانوسیه وحتی در سطح جهانی در زیست جهانی که در آن زندگی می کنیم شناسایی شوند و برای رفع چالش ها و تقویت این بیانیه تمهیداتی اتخاذ شود.»
۲۳۳۲۳۳
مجله خبری یولن