انتخابهای سخت بایدن در برابر تاکتیکهای هستهای ایران
انتخابهای سخت بایدن در برابر تاکتیکهای هستهای ایران
به گزارش گروه بینالملل یولن، یک رسانه غربی نوشته تاکتیکهای هستهای ایران جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا را در برابر انتخابهای سختی قرار داده است.
خبرگزاری فرانسه نوشته است: «تشدید تنشها بین نهاد ناظر هستهای سازمان ملل و ایران در هفته جاری موجب شده رئیسجمهور آمریکا جو بایدن در وضعیت سختی قرار بگیرد.
رئیسجمهور آمریکا دوران ریاستجمهوریاش را با وعده برای بازگشت به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ که دونالد ترامپ از آن خارج شده بود آغاز کرد. مذاکرات برای احیای این توافق از سه ماه پیش بر سر آخرین جزئیات دچار وقفه شده است.
خبرگزاری فرانسه نوشته است: «بدون حصول توافق- و با نزدیکتر شدن ایران به زمان گریز هستهای- بایدن در معرض انتخابی سخت قرار گرفته است: او یا باید امتیازات بیشتری به تهران بدهد و توسط رقبای جمهوریخواهش در آستانه انتخابات میاندورهای کنگره به ضعف متهم شود و یا باید مرگ مذاکرات را اعلام کند که این هم میتواند به ایجاد یک بحران جدید در خاورمیانه منجر شود.»
به گزارش فارس، مذاکرات رفع تحریمها در وین از سه ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفتوگوها بارها تلاش کرده طرفهای مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند.
کشورهای غربی و به ویژه آمریکا در ماههای گذشته، بعد از وقفه در مذاکرات وین، به رویه همیشگی خود در متوسل شدن به عملیاتهای روانی و رسانهای جهت مقصرنمایی ایران و سلب مسئولیت از خود روی آوردند.
این کشورها ابتدا با متصل کردن موضوع مذاکرات به جنگ اوکراین ادعا کردند که روسیه مانع از پیشبرد گفتوگوها شده است.
بعد از آنکه «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در جریان سفر «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد که موضوع درخواست ضمانت مسکو برای همکاری با ایران پس از اجرای کامل برجام مانعی برای ادامه گفتوگوها نیست، کشورهای غربی به برجستهسازی یک موضوع ایران پرداخته و مدعی شدند درخواست تهران برای حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی مذاکرات را به بنبست کشانده است.
خبرگزاری فرانسه در تحلیل خود تلویحاً تأیید کرده که مشکلات داخلی دولت بایدن یکی از موانع انجام اقدامات لازم از سوی ایران برای بازگشت به برجام بوده است. این رسانه نوشته حتی در میان اعضای حزب دموکرات که همحزبیهای بایدن هستند هم بعضیها صبرشان را از دست دادهاند.
به عنوان مثال، «باب منندز»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا روز پنجشنبه در بیانیهای گفت: «دولت کی میخواهد اذعان کند که پیشرویهای هستهای ایران باعث شده بازگشت به برجام سال ۲۰۱۵ در راستای منافع راهبردی ایالات متحده نباشد؟»
انتهای پیام/