بین الملل

تعمیق همکاری‌ها محور گفت‌وگوی تلفنی سران ازبکستان و ژاپن

تعمیق همکاری‌ها محور گفت‌وگوی تلفنی سران ازبکستان و ژاپن

به گزارش خبرنگار یولن در تاشکند، «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان و «فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن در گفت‌وگویی تلفنی مسایل روز و گسترش و تعمیق همکاری های همه جانبه دو کشور را بررسی کردند.

سران دو کشور به مناسبت سی‌امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک و بیستمین سالگرد شراکت راهبردی بین ازبکستان و ژاپن به یکدیگر تبریک گفتند.

همچنین با خرسندی عمیق تاکید شد که نشست «توکیو» در دسامبر ماه سال ۲۰۱۹ میلادی و روابط منظم در سطح عالی امکان ورود روابط دوجانبه به یک مرحله جدید کیفی را فراهم کرد.

رئیس جمهور ازبکستان از نخست وزیر و دولت ژاپن برای حمایت کامل از اصلاحات برگشت ناپذیر در ازبکستان جدید صمیمانه تشکر کرد و تاکید کرد که حجم کمک های مالی و مالی – فنی ارائه شده از طریق آژانس بین‌المللی ژاپن در همکاری‌ها (JICA) و بانک همکاری بین المللی JBIC از سطح ۷ میلیارد دلار فراتر رفته است.

رهبران دو کشور بر گسترش بیش از پیش همکاری‌های عملی و پیشبرد طرح ها در زمینه های نوآوری، اقتصاد «سبز»، فناوری‌های دیجیتال، علم و آموزش، تداوم برنامه‌های تبادل فرهنگی و گفت‌وگوی بین پارلمانی تاکید کردند.

همچنین در مورد سازماندهی یک غرفه بزرگ ازبکستان در نمایشگاه جهانی «اکسپو-۲۰۲۵» در شهر «اوساکا» توافق به دست آمد.

در این گفت وگوی تلفنی مسایل مربوط به دستور کار بین المللی نیز مورد بررسی قرار گرفت.

نخست وزیر ژاپن از حمایت تغییر ناپذیر ازبکستان در مسایل عضویت دائم این کشور در شورای امنیت سازمان ملل متحد، در مسائل خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره و بازگشت شهروندان ربوده شده ژاپنی قدردانی کرد.

رئیس‌ جمهور ازبکستان برگزاری موفقیت‌آمیز نشست آب در شهر «کوماموتو» را به طرف ژاپنی تبریک گفت و همچنین حمایت خود را از ابعاد اولویت دار همکاری های عملی در آسیا که توسط  دولت ژاپن به منظور دستیابی به اهداف توسعه پایدار و شکوفایی منطقه وسیع ما مطرح شد، ابراز داشت.

به نوبه خود، نخست وزیر ژاپن ابتکارات ازبکستان را در تحکیم روابط قابل اعتماد، حسن همجواری و شراکت کامل در آسیای مرکزی و همچنین کمک های ارائه شده برای برقراری صلح بلندمدت و بازسازی اقتصادی افغانستان بسیار ارزشمند خواند.

طرفین علاقمندی متقابل خود را برای استفاده از پتانسیل همکاری های متقابلا سودمند در چارچوب دیالوگ «آسیای مرکزی + ژاپن» ابراز داشتند.

رئیس جمهور ازبکستان در پایان این گفت‌وگوی تلفنی از نخست وزیر ژاپن برای سفر به ازبکستان دعوت کرد.

گفت‌وگوی تلفنی رهبران ازبکستان و ژاپن در فضایی باز، دوستانه و عملی انجام شد.

هم اکنون در ازبکستان ۱۰ شرکت مشترک از جمله ۱ شرکت با ۱۰۰ درصد سرمایه سرمایه گذاران ژاپن در زمینه های نفت و گاز، پتروشیمی و شیمیایی، تولید تجهیزات انرژی، ماشین سازی، ارایه خدمات حمل و نقلی و لجستیکی، داد و ستدهای تجارتی، گردشگری و دیگر حوزه فعالیت می‌کنند.

ژاپن استقلال ازبکستان‌ را در تاریخ ۲۸ دسامبر سال ۱۹۹۱ میلادی به رسمیت شناخته و در تاریخ ۲۶ ژانویه سال ۱۹۹۲ میلادی بین این ۲ کشور روابط سیاسی برقرار شده است.

انتهای پیام/.


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا