خسارت ۲.۵ میلیاردی سرما به مزارع پرورش ماهی در شاهرود/ یک مزرعه زیر برف مدفون شد
خسارت ۲.۵ میلیاردی سرما به مزارع پرورش ماهی در شاهرود/ یک مزرعه زیر برف مدفون شد
به گزارش یولن از سمنان به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، بهرام فلاحی مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار کرد: بارش برف و یخبندان بهمنماه موجب خسارت ۱۰۰ درصدی یکی از مزارع پرورش ماهی سردآبی قزلآلا در شهر قلعه نوخرقان و اتلاف بیش از ۱۵ هزار قطعه ماهی قزلآلا شده است.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اضافه کرد: متأسفانه براثر سرما و برف و بوران شدید، یک مزرعه پرورش ماهی کاملاً در برف مدفون شد و بیش از ۲.۵ میلیارد ریال خسارت به این مزرعه وارد شد.
فلاحی با بیان اینکه خوشبختانه به دیگر مزارع پرورش ماهی در شهرستان شاهرود خسارت جدی وارد نشده است، خاطرنشان کرد: ماهی قزلآلا جزو ماهیان سردآبی است؛ اما در دمای کمتر از منفی پنج درجه سانتیگراد توان تغذیه ندارد.
وی گفت: بر اساس گزارشهای ارزیابان درباره این مهم، بارش برف و کولاک شدید باعث قطع برق و خاموش شدن دستگاههای هواده در این استخر شده که این امر در یخزدگی مزرعه تأثیرگذار بوده است و سرمای منفی ۱۵ درجه سانتیگراد نیز موجب یخ بستن آب داخل استخرهای پرورش ماهی شده و همین امر عامل اصلی خفگی و تلف شدن ماهیان بوده است.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در پاسخ به این پرسش که چگونه ماهیهای سردآبی بر اثر برودت هوا تلف شدهاند و اینکه راهحل تکرار نشدن این موضوع برای دیگر مزارع پرورش ماهی در مناطق سردسیر استان سمنان چیست؟ تصریح کرد: پرورشدهندگان ماهیهای سردآبی باید در فصل سرما نسبت به ذخیرهسازی خوراک ماهی و بررسی ورودی و خروجیهای استخرها اقدام کنند و در صورت یخزدگی سطح آب استخر حتماً یخهای سطح استخر را شکسته تا تبادل هوا برقرار شود و از خفگی و تلفات ماهیان جلوگیری شود.
فلاحی اضافه کرد: بازبینی تجهیزات هوادهی استخرها در فصل زمستان در جلوگیری از تلفات بسیار مهم است؛ چراکه کارکرد هوادهها علاوه بر تأمین اکسیژن باعث جریان آب در استخرها شده و از یخزدگی سطح آب جلوگیری میکند.
وی با تأکید بر اینکه ماهیهای قزلآلا در دماهای پایین معمولاً تغذیه نمیکند، گفت: بهرهبرداران مزارع پرورش آبزیان باید توجه داشته باشند که وقتی دمای آب به کمتر از ۴ درجه سانتیگراد رسید، غذادهی صورت نگیرد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با تأکید بر اهمیت بیمه برای جبران خسارتهای وارده به مزارع تولید آبزیان عنوان کرد: با توجه به مخاطراتی از قبیل سیل، زلزله، انواع بیماریها، برف و یخزدگی و مواردی ازایندست، بهعنوان عوامل تهدیدکننده تولید، آبزیپروران و پرورشدهندگان ماهی هنگام رهاسازی بچه ماهی در استخرها باید نسبت به بیمه کردن محصول خود از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی مستقر در بانک کشاورزی اقدام کنند.
فلاحی با بیان اینکه در حال حاضر دولت بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد از حق بیمه واحدهای پرورش ماهی را بهعنوان یارانه پرداخت میکند، تأکید کرد: بر این اساس پرورشدهندگان ماهی و آبزیان بهتر است نسبت به بیمه کردن مزارع پرورش ماهی خود اقدام کنند تا در صورت بروز تلفات بتوانند از مزایای بیمه بهرهمند شوند.
انتهای پیام/۷۴۰۰۲/م/