سیستم گروهبندی اتوماتیک خون تا پایان امسال در کشور راهاندازی میشود
سیستم گروهبندی اتوماتیک خون تا پایان امسال در کشور راهاندازی میشود
به گزارش یولن، مصطفی جمالی روز دوشنبه در جریان سفر به بروجرد و بازدید از پایگاه انتقال خون این شهرستان در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: در خصوص آزمایشگاه گروه های خونی تلاش داریم از حالت دستی که همراه با سرعت کم و خطای بالا است بصورت دستگاهی و اتوماتیک انجام شود.
وی افزود: برنامه های در دست اقدام است که تا آخر سال در بیشتر کشور این سیستم گروه بندی اتوماتیک راه اندازی شود تا خطای کار کاهش و سرعت عمل افزایش یابد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشوربا بیان اینکه آزمایش غربالگری تا سال گذشته فقط در ۱۱ استان انجام می شد، گفت: در لرستان این آزمایش ها باید به کرمانشاه فرستاده و اگر آنجا آلوده نبودن میکروبی خون تایید میشد، امکان توزیع وجود داشت.
وی افزود: برای رفع این مشکل تمهیداتی اندیشیده شد و تا آخر شهریورماه دستگاهها در مرکز لرستان مستقر تا در این زمینه استان مستقل شود.
جمالی یادآور شد: آزمایش های کیسه های خون فیلتر دار در حد ۲۰ تا ۲۵ درصد بود که تا پایان امسال به ۶۰ درصد می رسد، با این شیوه خیلی از عوارض تزریق خون کم می شود و در دراز مدت اگر موفق شویم تلاش داریم این مهم را به ۱۰۰ درصد برسانیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: در بانک بند خون کشور پنج هزار ذخیره وجود دارد که تا کنون حدود ۱۲ کودک مبتلا به سرطان خون بودند با همین درمان شدند هر چقدر ذخیره این بانک بالا رود، بانک سلول های محیطی خون ساز تعدادش افزایش مییابد و شانس اینکه کودکان بیشتری نمونه مناسبی پیدا کنند و پیوند شوند، بیشتر خواهد شد.
وی افزود: بخاطر هزینه بالا محدودیت هایی دارد ولی توسعه بانک های بند خون ناف از برنامه های ما است.
جمالی با بیان اینکه لرستان جز بهترین استان ها در زمینه اهدای خون است، گفت: آنچنان ذخیره بالایی داشت که ما نگران بودیم تاریخ ان بگذرد و خواهش کردیم مقداری اهدای خون کم شود، وضعیت اهدای خون بانوان در لرستان در مقایسه با میانگین کشوری بالاتر است.
وی در خصوص فناوری پلاسمای خون در کشور گفت: سازمان انتقال خون حدود ۲۰۰ هزار لیتر پلاسما در سال صادر به خارج دارد که تبدیل به دارو شود و دارویی که وارد می شود برای بیماران هموفیلی و برخی بیماری های دیگر استفاده می شود و این داروها برخی حیاتی است.
مدیر عامل سازمان انتقال خون تاکید کرد: باید به سمتی رفت که این وابستگی از بین رود و خود به این تکنولوژی برسیم، شرکت هایی دراین زمینه همکاری کنند ما استقبال می کنیم و دعوت به همکاری می کنیم تا این تکنولوژی در کشور وارد و در داخل انجام شود.
بروجرد، دارای ۲ پایگاه انتقال خون در خیابان اوستا و خیابان صفا است.
به گزارش روابط عمومی انتقال خون لرستان، طی برنامه ریزیهای انجام شده مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران در اولین روز از سفر خود به لرستان وارد شهرستان بروجرد شد و از بخشهای مختلف پایگاه انتقال خون شهید جوانمرد این شهرستان بازدید میکند.
جمالی روز دوشنبه هفتم شهریورماه از پایگاه های انتقال خون شهرستان های دورود و ازنا بازدید خواهد کرد، در ادامه سفر مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران به لرستان سردخانه نگهداری پلاسما شهرستان الیگودرز افتتاح خواهد شد.
مدیر عامل انتقال خون ایران و هیات همراه در روز دوم سفرخود به لرستان با حضور در شهرستان سلسله به صورت ویدیو کنفرانس و به طور همزمان پایگاه انتقال خون شهرستان های سلسله، کوهدشت و پلدختر افتتاح را میکند.
همچنین در پایان این سفر دکتر جمالی در جلسات جداگانه با استاندار لرستان و کارکنان اداره کل انتقال خون لرستان دیدار و گفت و گو خواهد کرد.