وقتی گروههای جهادی ۶۱ کارخانه سمنان را احیا میکنند
وقتی گروههای جهادی ۶۱ کارخانه سمنان را احیا میکنند
به گزارش یولن از سمنان، مهدی کاشفی رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان بعدازظهر امروز در نشست خبری که با حضور جمعی از خبرنگاران در سالن جلسات بسیج علمی پژوهشی سپاه استان سمنان برگزار شد، گزارشی از مجموعه اقدامات جهادی و محرومیتزدایی سازمان بسیج سازندگی و اجرای رزمایش جهادگران فاطمی در این استان ارائه کرد.
وی بیان کرد: خدمترسانی به مردم محروم در حاشیه شهرها، روستاها و محرومیتزدایی مناطق محروم و کمبرخوردار از امکانات یکی از مهمترین و اصلیترین اولویتهای بسیج سازندگی است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان افزود: یکهزار و ۲۰۰ گروه جهادی این استان در راستای اجرای رزمایش جهادگران فاطمی که از ۱۷ اردیبهشتماه همزمان با سالروز بسیج سازندگی در سراسر استان سمنان به مدت ۱۰ روز در عرصههای مختلف محرومیتزدایی فعالیت داشتند.
کمک به محرومان در رزمایش جهادگران فاطمی
کاشفی فعالیتهای رزمایش جهادگران فاطمی را شامل آبرسانی، لایروبی قنوات، ساخت منزل محرومان، اقتصاد مقاومتی و توسعه کارگاههای کوچک اشتغالزا، مدرسه، خانه بهداشت، توزیع بستههای معیشتی، خدمات مؤمنانه و خدماترسانی محلهای، خدمات بهداشت و درمان، دندانپزشکی، دامپزشکی، خدمات آموزشی و مهارتآموزی، فرهنگی، کشاورزی، اهدای جهیزیه و خدمات عمومی عنوان کرد.
وی ادامه داد: این فعالیتها در طول ۱۰ روز گذشته به نحو مطلوبی به همت جهادگران بسیجی در استان سمنان انجام شده است و امروز اختتامیه این رزمایش در شهرستانهای مختلف استان برگزار میشود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان با اشاره به اینکه حضور داوطلبانه گروههای جهادی در عرصههای مختلف محرومیتزدایی و خدماترسانی به مردم مناطق محروم نمونه بارز کار جهادی و انقلابی است، گفت: گروههای جهادی منابع انسانی و ظرفیت اثرگذار بسیج سازندگی محسوب میشوند.
کاشفی خاطرنشان کرد: یکهزار و ۲۳۴ گروه جهادی در عرصههای مختلف در استان سمنان تشکیل شده است که این گروههای جهادی در ۱۴ عرصه مختلف از جمله عمرانی، اقتصاد مقاومتی، اشتغالزایی، آسیبهای اجتماعی، سلامت، بهداشتی، کشاورزی، دامداری، عشایری، علمی و آموزشی، هنر و رسانه، دانشبنیان و … سازماندهی شدهاند.
توجه به عرصههای دانشبنیان در دستور کار است
وی با اشاره به نامگذاری سال 1401 از سوی رهبر معظم رهبری گفت: بر این اساس توجه به عرصه دانشبنیان را در دستور کار برنامههای بسیج سازندگی در سال جاری قرار دادهایم و به همین منظور 11 گروه جهادی دانشبنیان را در استان تشکیل دادهایم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان با بیان اینکه گروههای جهادی هم در عرصه جنگ نرم و هم در عرصه جنگ سخت پشتوانه نظام هستند، عنوان کرد: در حوادث مختلف استانی و بروناستانی از جمله سیل و زلزله اعزام و سازماندهی گروههای جهادی در دستور است.
کاشفی افزود: اعزام 70 گروه جهادی به زلزله سیسخت و ترمیم 180 واحد مسکونی، حضور 200 جهادگر در سیل چممهر لرستان و ترمیم 200 واحد مسکونی و اهدای 400 سری لوازم منزل در این مناطق، اعزام 150 گروه جهادی به پلدختر لرستان در جریان سیل این استان، ترمیم 100 واحد مسکونی در این منطقه و اعزام 180 تریلی کمک به مردم سر پل ذهاب کرمانشاه تنها بخشی از خدمات گروههای جهادی استان سمنان در چند سال اخیر در خارج از استان بود.
وی با اشاره به فعالیت گروههای جهادی در استان سمنان افزود: همچنین 48 گروه جهادی در منطقه کالپوش و 35 گروه جهادی در جریان سیل روستاهای جنوب دامغان فعالیت داشتهاند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان با بیان اینکه کرونا صحنه اوج خدمترسانی گروههای جهادی بوده است، اظهار کرد: در این استان در دوران کرونا 145 گروه جهادی در حوزه غسل و تدفین اموات کرونایی، 370 گروه در زمینه شناسایی بیماران، 229 گروه در حوزه تولید ماسک و 225 گروه جهادی در حوزه ایستگاه سلامت فعالیت داشتهاند.
توزیع بیش از ۴۱۷ هزار بسته معیشتی بین نیازمندان
کاشفی با بیان اینکه فعالیت جهادگران در رزمایش مواسات، همدلی و کمک مؤمنانه در 21 عرصه بوده و تاکنون بیش از 424 میلیارد تومان خدمات به نیازمندان استان سمنان در این رزمایش ارائه شده است، افزود: توزیع بیش از 417 هزار بسته معیشتی، یکهزار و 282 سری جهیزیه، یکهزار و پنج تبلت و آزادسازی 134 زندانی تنها بخشهایی از این خدمات بوده است.
وی افزود: در این دوران 60 کارگاه فعال تولید ماسک توسط گروههای جهادی ایجاد و 215 دستگاه اکسیژنساز، بیش از 75 هزار پک بهداشتی و بیش از 6 هزار نسخه دارو توسط این گروهها تحویل مردم و بیماران شده است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان ادامه داد: در حوزه رفع موانع تولید نیز تاکنون 61 کارخانه در این استان توسط گروههای جهادی و مجموعه سپاه و بسیج رفع موانع و احیا شده است.
کاشفی با اشاره به تشکیل 550 صندوق قرضالحسنه اشتغالزا با بیش از 53 هزار عضو در استان سمنان بیان کرد: 72 شرکت تعاونی از این صندوقهای قرضالحسنه ایجاد شده و در سال گذشته یکهزار و 446 شغال خانگی ایجاد شده است.
آبرسانی به ۵۲ روستای استان سمنان
وی با بیان اینکه در حوزه عمرانی در سال گذشته کار آبرسانی به 36 روستای استان سمنان انجام شده است، افزود: در سال جاری نیز آبرسانی به 52 روستای استان در حال انجام است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان عنوان کرد: تلاش ما بر این است، طبق برنامه تا سال 1402 هیچ روستایی در این استان با مشکل آب رو به رو نباشد.
کاشفی با اشاره به اجرای پروژههای متعدد در حوزه مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی گفت: ساخت 100 مسکن برای مددجویان کمیته امداد، 112 مسکن برای مددجویان بهزیستی. بیش از 250 منزل مسکونی برای معسرین بسیجی و 200 واحد مسکن ملی در مناطق محروم تنها بخشی از پروژههای حوزه عمرانی بسیج سازندگی در سال جاری است.
وی با اشاره به خدمات بسیج سازندگی در اجرای پروژههای حوزه راهها نیز افزود: پنج هزار و 200 تن قیر در سال جاری با تلاشهای صورت گرفته به استان سمنان تخصیص یافته که کار آسفالت راههای روستایی و بین مزارع در مناطق محروم در حال انجام است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان با اشاره به همکاری گروههای جهادی با بازرسان اصناف و اداره صمت در جهت کنترل قیمتها در بازار نیز گفت: همه گروههای جهادی بسیج سازندگی در حوزه اصناف آماده حضور در بازار هستند و با هماهنگیهای صورت گرفته این گروههای برای کنترل قیمتها و نظارت بر عرضه وارد بازار شدهاند.
انتهای پیام/۲۵۶۸/س/