چهره زنبورها مانند انسانها با یکدیگر فرق میکند/ عکس
چهره زنبورها مانند انسانها با یکدیگر فرق میکند/ عکس
به گزارش خبرگزاری یولن، جاش فوروود فیلمبردار مستند حیاتوحش و اپراتور پهپاد است که کارهایش در رسانههایی مثل نتفلیکس، دیزنی، BBC و نشنال جئوگرافیک دیده میشود. فوروود پس از بازگشت از سفر کاری و هنگامی که در قرنطینه به سر میبرد، تصمیم گرفت که از زنبورها عکاسی کند.
بیش از ۲۰ هزار گونهی زنبور در سراسر جهان شناخته شده است که برخلاف باور عموم مردم، تمام آنها در کندوها و کلنیها زندگی نمیکنند و حدود ۹۰ درصدشان بهصورت منفرد (زنبورهای تکزی) هستند. با این حساب فقط ۱۰ درصد از زنبورها در کندوها زندگی میکنند؛ اما چون بیشتر مردم زنبور را با عسل میشناسند، این تصور را دارند که تمام آنها در کندو و بهصورت دستهجمعی زندگی میکنند.
همچنین برخلاف تصور اکثر ما که فکر میکنیم تمام زنبورها ظاهر یکسانی دارند، آنها از نمای نزدیک از تصورات ما و حتی با یکدیگر بسیار تفاوت دارند.
فوروود میگوید: زنبورهای تکزی نسبت به زنبورهای عسل در گردهافشانی مؤثرتر هستند؛ زیرا آنها برای ذخیرهی ایمن گردهها از سبد گرده روی پاهایشان استفاده نمیکنند. درنتیجه همانگونه که در عکسها قابل مشاهده است، زنبورهای تکزی به گرده آغشته میشوند و هنگامیکه برای تغذیه بین گیاهان جابهجا میشوند، احتمال انتقال گرده به گیاهان مختلف را بیشتر میکنند.
فوروود برای انجام پروژه عکاسی از زنبورها در حیاط خانهی خود به کمک بامبو، یک هتل زنبوری ساخته است. هتلهای زنبوری میتوانند خانهی مناسبی برای زنبورهای تکزی باشند. ساختن این هتلها، ساده و سرگرمکننده است. میتوان هتل زنبوری را در قسمتی از باغ یا حیاط خانه قرار داد تا کمکم سروکلهی زنبورهای تکزی پیدا شود. اما مطمئناً اگر مثل فوروود قصد انجام پروژهای ندارید که به زنبورها وابسته باشد، به احتمال زیاد از همسایگی زنبورها لذت نخواهید برد.
تمام عکسهای فوروود در نور طبیعی گرفته شدهاند. او تقریباً هرگز از نور مصنوعی برای عکاسی از حیات وحش استفاده نمیکند. این کار نهتنها به دلیل ماهیت غیرقابل پیشبینی سوژه، قابل اجرا نیست، بلکه خیلی وقتها استفاده از نور مصنوعی ضرورت ندارد.
اگر تصاویر بالا را دوست داشتید و میخواهید بیشتر با این عکاس آشنا بشوید، میتوانید صفحهی اینستاگرام جاش فوروود را دنبال کنید. جاش در صفحهی اینستاگرام خود، روش ساخت هتلهای زنبوری را نیز آموزش داده است.
227227
مجله خبری یولن