ابلاغ دستورالعمل اجرایی طرح کشاورزی قراردادی
به گزارش یولن از تبریز، سهراب سهرابی در جلسه پیشرفت جهش تولید در دیمزارها و کشاورزی قراردادی سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ آذربایجانشرقی با اشاره به کاهش تولیدات بخش کشاورزی در کشور، اظهار داشت: طی ۲ سال گذشته که با کاهش تولید مواجه بودیم، بخشی از این امر به دلیل وضعیت خشکسالی بوده و بخش زیادی نیز ناشی از کاهش مصرف کود است.
وی گفت: به دنبال جبران این نقیصه هستیم اما هنوز با شرایط استاندارد استفاده از کود فاصله داریم.
سهرابی در ادامه با اشاره به دستورالعمل ابلاغی وزارتخانه در خصوص کشاورزی قراردادی، افزود: در این دستورالعمل، اهداف مشخصی برای زیربخشهای مختلف کشاورزی عنوان شده است.
وی یادآور شد: مهمترین هدف در این دستورالعمل، حمایت از کشاورزان برای افزایش تولید، عملکرد و خوداتکایی در تولید است که این امر در حمایت از تهیه و تحویل انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه، یارانه و پاداش بهرهوری، بیمه کشاورزان و کسر مبلغ آن در زمان تحویل، یارانه آزمون خاک و … انجام میگیرد.
سهرابی ادامه داد: بر اساس این ابلاغیه، شرکت بازرگانی دولتی ایران در هفت استان و سازمان تعاون روستایی در ۱۰ استان دیگر از جمله آذربایجانشرقی در حوزه کشاورزی قراردادی فعالیت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه دستورالعمل اجرایی این طرح، هفته آینده به استانها ابلاغ میشود، خاطرنشان کرد: کارخانجات و صنوف مختلف نیز در قالب کشاورزی قراردادی نقش ایفا کرده و در نهایت یک مجموعه ستاد استانی در هر استان شکل میگیرد که مسوولان استانی چون رئیس سازمان جهاد کشاورزی، رئیس بنیاد گندمکاران، مدیر غله، رئیس تعاون روستایی، رئیس شعب بانک کشاورزی، صندوق بیمه و … اعضای آن را تشکیل میدهند.
وی با اشاره به تهیه ۱۰ هزار و ۳۰۰ تن بذر در آذربایجانشرقی، گفت: تاکنون تنها ۶۰۰۰ تن از آن بین کشاورزان توزیع شده و ۴۰۰۰ تن دیگر باقیمانده است که نشان میدهد ۶۰ درصد گندمکاران امسال شروع به کشت کردهاند.
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی با اشاره به نقش کلیدی بذر در بخش کشاورزی کشور، افزود: برای کشت یک تن دانهِ گندم، به حدود ۵۵ کیلوگرم کود اوره، ۵۰ کیلوگرم کود پتاسه و ۴۰ کیلوگرم کود فسفاته نیاز است و تولید در حجمهای بیشتر نیز به همین نسبت بایستی رعایت شود، چرا که بدون لحاظ این نسبت، رسیدن به تولید موردنظر امکان نخواهد داشت.
انتهای پیام/۶۰۰۳۴/س