بین الملل

دیده‌بان حقوق بشر: پناهجویان افغان به حمایت بین‌المللی نیاز دارند

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان یولن، دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد که شهروندان در معرض خطر افغانستان که این کشور را ترک کرده‌اند، به حمایت بیش‌تر بین‌المللی نیازمند هستند و سازمان ملل متحد و دولت‌ها باید کمک‌های خود به این پناهجویان را افزایش دهند.

دیده‌بان حقوق بشر این اظهارات را روز پنج‌شنبه، بیست‌ونهم مهر، در مقاله توجیهی در مورد افغانستان تحت عنوان «واکنش‌های سیاسی  برای حمایت از افغان‌هایی که از افغانستان تحت کنترل طالبان فرار کرده‌اند» مطرح کرده است.

در این مقاله از سازمان ملل متحد و کشورهای میزبان پناهجویان افغانستان خواسته شده است که بر افزایش اسکان مجدد پناهندگان و ایجاد مسیرهای بهتر و راه‌حل‌های امن و بادوام برای افغان‌هایی که نیاز به حمایت دارند، تمرکز کنند.

 از سوی دیگر، این سازمان تأکید کرده که دولت‌ها باید 3 ماه پس از ورود پناهجویان اطمینان دهند که همه دختران و پسران کودک به آموزش باکیفیت و فراگیر بدون تبعیض دسترسی دارند.

در همین حال، بیل فرلیک، مدیر حقوق پناهندگان و مهاجران در دیده‌بان حقوق بشر، گفته است: «شهروندان افغانستان دلایل زیادی برای فرار و ترس دارند، اکنون در دست دولت‌های سراسر جهان است که به آن‌ها امیدواری بدهند.»

وی افزوده است: «پاسخ‌گویی موثر و بشردوستانه به این بحران، مستلزم سیاست‌های پناهندگی و مهاجرت است که باید سخاوت‌مندانه و با احترام به حقوق و فرهنگ انجام شود.»

دیده‌بان حقوق بشر گفته است که بسیاری از پناهندگان در گفت‌وگو با این نهاد گفته‌اند که طالبان هنگام تلاش برای خروج از کشور، آنان را مورد آزار، ضرب و شتم و اخاذی قرار داده‌اند.

در این مقاله تأکید شده است که دولت‌ها باید از هرگونه نفوذی که بر مقام‌های طالبان دارند، استفاده کنند تا به شهروندان افغانستان اجازه دهند از حقوق اولیه انسانی خود برای خروج از کشور استفاده کنند.

در همین حال، دیده‌بان حقوق بشر خاطرنشان کرده است که افغان‌هایی که به دنبال خروج از کشور هستند، اکنون گزینه‌های کم‌تری برای خروج از کشور دارند؛ زیرا پاکستان پروازهای شرکت هواپیمایی ملی خود بین کابل و اسلام آباد را لغو کرده است.

افزون بر این، دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید که کشورهای همسایه باید مرزهای خود را به روی پناهجویان افغان باز کنند و همه دولت‌ها اخراج آنان را به‌طور نامحدود متوقف کنند.

در همین حال، دیده‌بان حقوق بشر مستندسازی کرده است که مقام‌های ترکیه خلاف قوانین بین‌المللی پناهجویان افغان را که سعی می‌کردند از ایران به ترکیه وارد شوند، تحت فشار قرار می‌دهند.

این در حالی است که با به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان و افزایش فقر و بیکاری هزاران تن این کشور را ترک کرده‌ و راه مهاجرت در پیش گرفته‌اند.

شمار زیادی از سازمان‌های حقوق بشری از وضعیت وخیم پناهجویان و برخورد خلاف تعهدات بین‌المللی شماری از کشورها با پناهجویان افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند.

انتهای پیام/ ر


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا