سمنان

امیدها به نجات یوز ایرانی زنده شد/ خبرهای خوب از دو یوز نگهداری‌شده در پارک ملی توران

امیدها به نجات یوز ایرانی زنده شد/ خبرهای خوب از دو یوز نگهداری‌شده در پارک ملی توران

به گزارش یولن از سمنان، این ساعت و این تاریخ را باید به خاطر سپرد شاید این نقطه عطفی برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی باشد، صدها بلکه هزاران قلاده یوزپلنگ آسیایی در کشورهای مختلف از قبیل هند، پاکستان و ایران در طول تاریخ از طرف انسان اهلی شدند، ولی اگر این اتفاق می‌افتاد ،الان وضعیت این گونه‌ها در جهان به لبه پرتگاه انقراض نمی‌رسید.

امیر عبدوس، مدیرکل محیط زیست استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اعلام کرد: ساعت هفت روز شنبه دوم بهمن با مشاهده علائم  فحلی در یوز ماده (ایران) در پای ارتباط دالان عشق یوز نر (فیروز) باز شد.

وی ادامه داد: بر اساس دانسته‌های حاصل از تجربیات تکثیر یوزپلنگ‌ها‌ی آفریقایی، ۷۲ ساعت زمان معرفی این آشنایی ادامه یافت؛ طی این مدت دوربین‌های تحقیقاتی این مرکز ۱۷ بار در ساعات مختلف شبانه‌روز که اغلب در اول شب و ساعات اولیه صبح هستند، تلاش این دو یوزپلنگ را برای انجام عمل لقاح ثبت کردند.

وی نقش‌‌آفرینی یوز جوان طبیعت توران را در کمک به عمل جفت‌گیری یوزها موفق دانست و گفت:‌ خبرهای خوبی که منتظرش بودیم، هم در راه است.

به گزارش فارس؛ ایران، پوزپلنگ ماده سه ساله‌ای بود که اواسط فروردین سال ۱۳۹۹ از پارک پردیسان تهران به پایگاه پشتیبان ۷۰۰ هکتاری در پارک ملی توران در شهرستان شاهرود استان سمنان منتقل شد.

یوزپلنگ نر با نام فیروز سال ۱۳۹۱ در منطقه توران شناسایی و نامگذاری شده بود و در آن زمان فیروز یوز بالغ بوده و در حدود ۲.۵ سال سن داشته و اکنون در سال ۱۴۰۰ در حدود ۱۱.۵ سال سن دارد که فروردین ماه امسال در پارک ملی توران شاهرود استان سمنان با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌ زیست و معاونت طبیعی سازمان با روش‌های استاندارد جهانی زنده‌گیری شد.

انتهای پیام/۲۵۶۸/س/م


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا