بین الملل

بایدن: با ارسال تسلیحات موقعیت اوکراین را در میز مذاکره تقویت می‌کنیم

بایدن: با ارسال تسلیحات موقعیت اوکراین را در میز مذاکره تقویت می‌کنیم

به گزارش گروه بین‌الملل یولن، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا که کشورش از آغاز درگیری‌ها در اوکراین با ارسال تسلیحات و تجهیزات مرگبار به این کشور و اعمال تحریم و سایر محدودیت‌ها علیه روسیه، به آتش این بحران دامن زده، در مقاله‌ای در روزنامه «نیویورک تایمز» با عنوان «رئیس‌جمهور بایدن: آنچه آمریکا در اوکراین انجام خواهد داد و آنچه انجام نخواهد داد»، به تمجید از اقدامات واشنگتن و متحدانش و طرح اتهام علیه روسیه پرداخت. 

رئیس‌جمهور آمریکا در ابتدای این مطلب نوشت: تهاجمی که ولادیمیر پوتین فکر می‌کرد چند روز طول خواهد کشید، اکنون در ماه چهارم خود قرار دارد. مردم اوکراین روسیه را غافلگیر کردند و با فداکاری، قدرت و موفقیت خود در میدان نبرد الهم‌بخش جهان شدند. جهان آزاد و بسیاری از کشورهای دیگر به رهبری ایالات متحده، با حمایت نظامی، بشردوستانه و مالی بی‌سابقه در کنار اوکراین قرار گرفتند.

بایدن در ادامه نوشت با تداوم جنگ در اوکراین، قصد دارد اهداف ایالات متحده در این تلاش‌ها را روشن کند و افزود: هدف آمریکا روشن است، ما می‌خواهیم اوکراینی دموکراتیک، مستقل، مقتدر و مرفه را ببینیم که ابزاری برای بازدارندگی و دفاع از خود در برابر تجاوزات بیشتر داشته باشد. همانطور که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین گفته، در نهایت این جنگ قطعاً تنها از طریق دیپلماسی پایان خواهد یافت. هر مذاکره‌ای منعکس‌کننده حقایق در میدان است. 

وی سپس در اشاره به اقدامات دولتش در ارسال تسلیحات به اوکراین و اعمال تحریم‌های شدید اقتصادی که بارها هشدار مسکو را در پی داشته، نوشت: ما به سرعت اقدام به ارسال میزان قابل‌توجهی تسلیحات و مهمات به اوکراین کرده‌ایم تا بتواند در میدان جنگ بجنگد و در قوی‌ترین موقعیت ممکن در میز مذاکره قرار گیرد. به همین دلیل است که تصمیم گرفته‌ام سیستم‌های موشکی و مهمات پیشرفته‌تری را در اختیار اوکراینی‌ها قرار دهیم که آن‌ها را قادر می‌سازد با دقت بیشتری به اهداف کلیدی در میدان نبرد در اوکراین حمله کنند. ما به همکاری با متحدان و شرکای خود در مورد تحریم‌های روسیه، سخت‌ترین تحریم‌هایی که تاکنون بر یک اقتصاد بزرگ اعمال شده است، ادامه خواهیم داد.

بایدن افزود: به ارائه تسلیحات پیشرفته به اوکراین از جمله موشک‌های ضد تانک جاولین، موشک‌های ضدهوایی استینگر، توپخانه قدرتمند و سامانه‌های موشکی دقیق، رادارها، هواپیماهای بدون سرنشین، بالگردهای «ام‌آی-۱۷» و مهمات ادامه خواهیم داد. همچنین طبق مجوز کنگره، میلیاردها دلار کمک مالی دیگر ارسال خواهیم کرد. ما با متحدان و شرکای خود برای رسیدگی به بحران جهانی غذا که تجاوز روسیه در حال وخیم‌تر کردن آن است، کار خواهیم کرد. و ما به متحدان اروپایی خود و سایرین کمک خواهیم کرد تا وابستگی خود را به سوخت‌های فسیلی روسیه کاهش دهند و گذار ما به انرژی پاک در آینده را تسریع بخشند.

رئیس‌جمهور آمریکا در اشاره به اقدامات تحریک‌آمیز ناتو در مرزهای روسیه و گسترش بیشتر این ائتلاف نظامی به سمت شرق اروپا، ادامه داد: ما همچنین به تقویت جناح شرقی ناتو با نیروها و توانایی‌های ایالات متحده و سایر متحدان ادامه خواهیم داد. و همین اواخر، من از درخواست فنلاند و سوئد برای پیوستن به ناتو استقبال کردم، اقدامی که با افزودن دو شریک نظامی دموکراتیک و بسیار توانمند، امنیت کلی ایالات متحده و فراآتلانتیک را تقویت خواهد کرد.

بایدن سپس با تاکید بر این که آمریکا به دنبال جنگ بین ناتو و روسیه نیست، افزود: به همان اندازه که من با آقای پوتین مخالفم و اقدامات او را تعدی می‌دانم، ایالات متحده تلاشی برای برکناری او در مسکو نخواهد کرد. تا زمانی که ایالات متحده یا متحدان ما مورد حمله قرار نگیرند، ما مستقیماً در این درگیری شرکت نخواهیم کرد، چه با اعزام نیروهای آمریکایی برای جنگ در اوکراین و چه با حمله به نیروهای روسیه. ما اوکراین را تشویق نمی‌کنیم یا آن را قادر نمی‌کنیم که فراتر از مرزهایش حمله کند. نمی‌خواهیم جنگ را طولانی کنیم فقط به این دلیل که درد به روسیه تحمیل کنیم. اصل من در طول این بحران این بوده است: هر چیزی درباره اوکراین با حضور اوکراین. من دولت اوکراین را – به صورت خصوصی یا عمومی – برای دادن هرگونه امتیاز ارضی تحت فشار قرار نخواهم داد. انجام این کار اشتباه و مغایر با اصول ثابت شده است.

وی در ادامه این مقاله در اشاره به توقف مذاکرات صلح اوکراین، با طرح اتهام علیه روسیه مدعی شد: مذاکرات متوقف شده نه به این دلیل که اوکراین به دیپلماسی پشت کرده است. آن‌ها به بن‌بست خورده‌اند زیرا روسیه به جنگ ادامه می‌دهد تا کنترل هر چه بیشتر اوکراین را در دست بگیرد. ایالات متحده به کار برای تقویت اوکراین و حمایت از تلاش‌های آن برای دستیابی به پایان درگیری از طریق مذاکره ادامه خواهد داد.

او سپس ادعا کرد: ایستادن در کنار اوکراین در ساعت نیازش فقط کار درستی نیست، (بلکه) تضمین یک اروپای صلح‌آمیز و باثبات و روشن ساختن این که قدرت، حق نمی‌آورد، در راستای منافع ملی حیاتی ماست. اگر روسیه بهای سنگینی را برای اقدامات خود نپردازد، به سایر متجاوزان احتمالی این پیام را خواهد داد که آن‌ها نیز می‌توانند قلمروها را تصرف کنند و کشورهای دیگر را تحت سلطه خود درآورند. این مسئله بقای دیگر دموکراسی‌های صلح آمیز را به خطر خواهد انداخت. و این می‌تواند پایان نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین باشد و دری را برای تجاوز در جاهای دیگر باز کند و پیامدهای فاجعه‌باری در سراسر جهان به همراه داشته باشد.

رئیس‌جمهور آمریکا در بخش بعدی این مطلب به گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال استفاده روسیه از سلاح اتمی پرداخت و همانطور که این کشور تاکید کرده، اذعان کرد که مسکو به دنبال چنین اقدامی نیست. بایدن در این خصوص نوشت: می‌دانم که بسیاری از مردم در سراسر جهان نگران استفاده از سلاح‌های اتمی هستند. ما در حال حاضر هیچ نشانه‌ای از این که روسیه قصد استفاده از سلاح اتمی در اوکراین را داشته باشد، نمی‌بینیم؛ اگرچه لفاظی‌های گاه و بیگاه روسیه در تهدید آشکار اتمی، خود خطرناک و بسیار غیرمسئولانه است. بگذارید صریح بگویم: هر گونه استفاده از سلاح‌های اتمی در این درگیری در هر مقیاسی برای ما و سایر نقاط جهان کاملاً غیرقابل قبول است و عواقب شدیدی در پی خواهد داشت.

رئیس‌جمهور ایالات متحده در پایان با گرفتن ژست بشردوستانه ادعا کرد: آمریکایی‌ها در مسیر مردم اوکراین خواهند ماند زیرا می‌دانیم که آزادی رایگان نیست. این همان کاری است که همیشه انجام داده‌ایم، هر زمان که دشمنان آزادی به دنبال قلدری و سرکوب مردم بی‌گناه هستند و این همان کاری است که اکنون انجام می‌دهیم. ولادیمیر پوتین انتظار این میزان از وحدت یا قدرت پاسخ ما را نداشت. او اشتباه کرده بود. اگر او انتظار دارد که در ماه‌های آینده دچار تزلزل یا شکستگی شویم، به همان اندازه در اشتباه است.

انتهای پیام/م


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا