احمد خرم: اجرای FATF باید به یک مطالبه ملی تبدیل شود /چرا ۲۰ درصد جامعه باید برای ۸۰ درصد دیگر تصمیم بگیرند؟
احمد خرم: اجرای FATF باید به یک مطالبه ملی تبدیل شود /چرا ۲۰ درصد جامعه باید برای ۸۰ درصد دیگر تصمیم بگیرند؟
به گزارش خبرگزاری یولن، مخالفت ها با FATF وارد فاز جدی تری شده است، تندروها خط و نشان می کشند و برخی رسانه های آنها نیز ساز مخالف را بیشتر از گذشته کوک کرده اند. 77 دفتر بسیج دانشجویی سراسر کشور نیز وارد میدان شده و پیرامون پیوستن به FATF نامهای خطاب به رئیس جمهور نوشتند.
مسعود پزشکیان که وعده حل و فصل این پرونده را داده بود حالا مخالفانی را پیش روی خود می بینند که زمانی حسن روحانی نیز آنها را تجربه کرده بود.
احمد خرم، وزیر دولت اصلاحات، در گفت و گو با خبرگزاری یولن، معتقد است: FATF موضوعی است که بعد از گذشت چندین سال هنوز هم به عنوان یک علامت سوال بزرگ جلوی چشم حاکمیت است. حالا در این شرایط باید دید که آیا می شود کاری انجام داد یا خیر؟
او می گوید: مگر چند درصد جامعه از FATF خبر دارند و با آن مخالفت می کنند؟ من که فکر می کنم این عدد چیزی زیر ۲۰ درصد باشد. آیا با نظر این تعداد، باید برای ۸۰ درصد دیگر جامعه تصمیم گیری کرد؟
مشروح گفتگوی خبرگزاری یولن با احمد خرم را بخوانید؛
*******
*آقای خرم! باز هم مخالفان FATF به تکاپو افتادند تا موضوع پیوستن ایران به این لوایح را پیش از طرح دوباره در مجمع تشخیص مصلحت نظام، بایگانی کنند. چرا مخالفان همچنان مسیری را که در دوره حسن روحانی طی کردند، را دنبال می کنند؟
آدمهای منحرف از شفاف سازی بیم دارند. چون دستشان رو می شود. واقعا نمی دانم که وقتی هنوز FATF در این کشور کاری نکرده و از خود اثری برجای نگذاشته، چرا باید این میزان از مخالفت را در پی داشته باشد. در کشور ما اصلا شفاف سازی مطرح نیست و جایگاهی ندارد و این عنوان برای خیلی ها وحشت آور است.
مخالفان FATF نگرانند دستشان رو شود
*چرا می ترسند؟
من فکر می کنم که اینها در فضایی گیر کرده اند که به اعتقادشان اگر FATF به راه افتد، برخی هستند که یقه شان را گرفته و شاید هم سهم خواهی کنند. آنها نگرانی از رو شدن دست خود و سهم خواهی دارند. اما غافل از این هستند که کشور ما هر چه زودتر باید به FATF بپیوندد و تمام امور باید شفاف شود.
ما نتیجه این عدم شفافیت را در بانک های دولتی به خوبی می بینیم. سالانه هزاران میلیارد وام پرداخت می شود بدون آنکه در جایی شفاف سازی شده و گفته شود که این پول ها به حساب چه کسانی رفته است. جیب بری می کنند، بدون اینکه مردم بدانند. در حالیکه آدم دیندار متدین نباید از حساب و کتاب بترسد. آنهایی که با این موضوع مخالفت می کنند، بیم این می رود که آلوده باشند.
*خوش بینانه اگر نگاه کنیم، شاید ضرورت این اقدام را نمی دانند …
FATF چیزی نیست که بگوییم وزارت نفت لازم دارد، وزارت کشور لازم ندارد. این چتر پوششی کلی است که همه را باید در بر بگیرد. حساب و کتاب همه باید روشن باشد. در غیر این صورت باید این گمان را پذیرفت که بخش خصوصی و یا دولتی و یا حاکمیت، دستش در جیب مردم است.
اجرای FATF باید به یک مطالبه ملی تبدیل شود
*به نظر می رسد که طیف مخالفان هنوز هم در مجمع تشخیص بر سر عقاید خود باشند. اما دولت امیدوار است که این موضوع را به نتیجه مورد نظر خود برساند. آیا می شود به رای مثبت مجمع برای پیوستن به FATF امید داشت؟
FATF موضوعی است که بعد از گذشت چندین سال هنوز هم به عنوان یک علامت سوال بزرگ جلوی چشم حاکمیت است. حالا در این شرایط باید دید که آیا می شود کاری انجام داد یا خیر؟ پاسخ روشن است. اگر ما به FATF نپیوندیم، تا کی می خواهیم شاهد هزاران میلیارد تومان دزدی باشیم؟
باید اجرای FATF به یک مطالبه ملی تبدیل شود. نمی شود که چند نفر از نخبگان و کارشناسان موافق باشند و در مقابل، مخالفان اصلا ندادند که بحث اصلی چیست. مگر چند درصد جامعه از FATF خبر دارند و با آن مخالفت می کنند؟ من که فکر می کنم این عدد چیزی زیر ۲۰ درصد باشد. آیا با نظر این تعداد، باید برای ۸۰ درصد دیگر جامعه تصمیم گیری کرد؟
مخالفان متوجه شرایط کشور نیستند. کار به جایی رسیده که میزان قابل توجهی از مردم زیرخط فقر قرار گرفته اند. در حالیکه با پیوستن به FATF می شود تا میزان زیادی از هزینه سرمایه گذاری ها را کم کرد و آن را به زندگی مردم سرریز کرد.
در این شرایط چطور می توان همچنان ساز مخالف کوک کرد؟ این افراد هزینه های عدم تصویب لوایح مرتبط با FATF را نمی دانند و معلوم است که چه بهره ای از مخالفت خود می برند. اینها با هر چه که سبب شفافیت شود مخالف هستند. یکی از کارهایی که باید از سوی دلتمردان و کارشناس انجام شود، روشن کردن موضوع است. مردم باید بفهمند که چه می خواهند و از FATF چه به دست می آید.
مجله خبری یولن