دولت اثرات حذف ارز 4200 را برای مردم تشریح کند/ کنترل قیمت کالاهای اساسی مدنظر قرار گیرد
به گزارش یولن از بندرعباس، نمایندگان ملت در جلسه امروز مجلس لایحه دوفوریتی حذف ارز 4200 تومانی دولت را رد کردند.
نمایندگان با ۹۹ رأی موافق، ۱۲۷ رأ ی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۹ نماینده حاضر در صحن، با تقاضای بررسی دو فوریتی این لایحه مخالفت کردند، همچنین تقاضای بررسی یک فوریتی این لایحه با ۱۰۲ رأی موافق، ۱۱۹ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۰ نماینده حاضر در صحن به تصویب نمایندگان نرسید.
دولت ابعاد حذف ارز 4200 تومانی را برای مردم شرح دهد
محمد آشوری صبح امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بندرعباس اظهار کرد: بررسی دقیق ابعاد و آثار حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر اقتصاد کشور و قیمت کالاها و … از جمله مهمترین موضوعاتی است که باید از سوی تیم اقتصادی دولت مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: آنچه بسیار مهم به نظر میرسد، سخن گفتن دولت با مردم از مجاری مختلف به منظور کاستن از آثار روانی ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی است و از سوی دیگر باید عوارض ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بخصوص در زمینه کنترل قیمتها در حوزه کالاهای اساسی مردم به دقت مدنظر قرار گیرد.
نماینده مردم هرمزگان در خانه ملت همچنین انجام هرگونه جراحی اقتصادی را سبب بروز تداخلاتی میان عملکرد میان دستگاهها برشمرد و بیان داشت: هماهنگی اقتصادی در بدنه دولت در اجزای مختلف برای اعمال درست سیاستهای متأثر از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی که از احکام برنامه توسعه کشور نیز بشمار میرود، ضروری است تا گرانی بیشتری از آنچه اکنون در جامعه بشدت مردم را آزار میدهد بر اقتصاد کشور تحمیل نشود.
سواستفاده از ارز 4200 تومانی در جنگ اقتصادی خیانت به مردم است
احمد جباری نماینده مردم غرب هرمزگان نیز در این باره به فارس گفت: نرخ ارز دولتی یا همان ارز ۴۲۰۰ تومانی که برای واردات برخی اقلام خاص از جمله دارو، نهادهدامی و برنج و گندم پرداخت میشود، در بسیاری از مواقع دچار انحراف شده و عملا رانت و آلودگی به دنبال داشته است.
وی افزود: گزارشات متعددی از بروز انحراف در تخصیص این ارز در مجلس استماع شده و قوه قضاییه و دیگر دستگاههای نظارتی نیز تاکنون پروندههای متعددی را در این زمینه تشکیل دادهاند و عملا در این میان سهم مردم تنها احساس تبعیض و بروز گرانی در اقلامی است که نهایتا به دست آنها رسیده است.
نماینده مردم غرب هرمزگان در خانه ملت با بیان این که در مواردی حتی ارز دولتی که برای دارو و یا نهادههای دامی تخصیص یافته، صرف واردات کالاهای لوکس شده، خاطرنشان کرد: برخی از شرکتها با سندسازیهای صوری باعث ظلم به مردم در دسترسی مناسب آنان به اقلام و کالاهای اساسی شده است و آنهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی دست به واردات کالاهای غیرضروری و لوکس زدهاند، بزرگترین خیانت را در جنگ اقتصادی به مردم کردهاند.
حذف ارز 4200 تومانی نباید به گرانی بیشتر کالاها بیانجامد
علی احمدی پناه یک دانش آموخته اقتصاد در هرمزگان نیز در این زمینه به خبرنگار فارس در بندرعباس گفت: عمده ترین نگرانی از ناحیه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور، بروز گرانی بیشتر در سطح جامعه است و این نگرانی باید به طور دقیق رصد شده و دولت برای آن راهکار در نظر بگیرد.
وی افزایش میزان یارانه به ۱۱۰ هزار تومان را برای جبران قدرت خرید مردم ناکافی دانست و عنوان داشت: نظارت درستی بر رسیدن ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست مردم از طریق حمایت از برخی کالاهای اساسی وجود ندارد و دولت باید در گام اول نسبت به قطع دست سواستفادهگران از آن اقدام و سپس نظارت خود را در تخصیص واقعی این ارز به کالاهای اساسی افزایش دهد و سپس دیگر راهکارهای موجود را بررسی و اجرایی کند.
انتهای پیام/ 88055/ ش