اردبیل

اهمیت پلاک‌کوبی دام‌ها برای استفاده از خدمات دام‌پزشکی و جهاد کشاورزی

اهمیت پلاک‌کوبی دام‌ها برای استفاده از خدمات دام‌پزشکی و جهاد کشاورزی

به گزارش خبرگزاری یولن از اردبیل، شهرام محسنی بعدازظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: همه دام‌داران باید نسبت به پلاک‌کوبی دام‌های خود اقدام نمایند که در غیر این صورت دامشان در محل نگهداری هم به‌عنوان قاچاق تلقی و طبق مقررات قانونی اقدام می‌شود و نمی‌توانند از خدمات سازمان دام‌پزشکی و جهاد کشاورزی از جمله تأمین نهاده‌های دامی و واکسیناسیون، بیمه و سایر خدمات بهره‌مند شود.

وی افزود: با توجه به اطلاعیه سازمان دام‌پزشکی کشور در راستای اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین رصد و پایش کالا‌های تحت نظارت وزارت جهاد کشاورزی، کلیه بهره‌داران، دلالان و قصابان بخش دام‌پروری اعم از گاو، شتر، اسب، گوسفند، بز و … موظف هستند جهت اخذ گواهی جابه‌جایی الزاما دام‌های خود را پلاک‌کوبی نمایند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نمین ادامه داد: با پلاک‌کوبی دام‌ها تعداد دامهای هر روستا به تفکیک و شرایط آن‌ها مشخص شده و تحت نظارت، سازماندهی و برنامه‌ریزی از نظر امور بهداشت دام، جایگاه نگهداری، بهبود تغذیه و اقدامات درمانی از جمله واکسیناسیون و معالجه بیماری‌های دام و طیور قرار می‌گیرند و تأمین موارد اساسی و انجام مشاوره لازم نیز انجام می‌شود.

محسنی با بیان این‌که طرح هویت‌گذاری دام یک طرح ملی بوده و هویت و شناسنامه دام در سامانه جامع اصلاح نژاد دام کشور ثبت می‌شود، تصریح کرد: با اطلاع از میزان دقیق جمعیت دامی هر روستا تغییرات زیادی در جهت حمایت و هدایت دام‌داران واقعی صورت گرفته و موجب گشایش و پیشرفت در مسیر دام‌داری خواهد بود.

هویت‌گذاری و پلاک‌کوبی بیش از ۷۰ درصد دام‌های نمین

وی بیان کرد: شهرستان نمین دارای ۲۵ هزار رأس دام سنگین و بیش از ۱۰۰ هزار رأس دام سبک بوده و در حال حاضر بیش از ۸۰ هزار رأس دام در این شهرستان شامل حدود ۲۰ هزار رأس دام سنگین و حدود ۶۱ هزار رأس دام سبک هویت‌گذاری شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نمین گفت: شرکت‌های خصوصی از جمله زیرمجموعه تعاونی‌ها و شرکت‌های خصوصی بیمه دام، سازمان دام‌پزشکی و صندوق بیمه بانک کشاورزی در طرح پلاک‌کوبی هماهنگی و همکاری مستمر داشته و با دقت زیاد با تهیه شناسنامه دامی هر منطقه عملیات پلاک‌کوبی دام‌ها و احشام شهرستان را انجام می‌دهند.

محسنی اظهار کرد: این پلاک‌گذاری شامل گاو، گاومیش، شتر، گوسفند و بز می‌شود و سطح نفوذ پلاک‌گذاری دام‌های شهرستان نمین در سال ۱۳۹۸، ۳ الی ۴ درصد بوده که در سال ۱۳۹۹ به بیش از ۲۵ درصد و در سال‌جاری نیز به بیش از ۷۰ درصد رسیده که افزایش خوبی را نشان می‌دهد که نشانه علاقه‌مندی دام‌داران و آشنایی آن‌ها از مزایای پلاک‌کوبی دام بوده و این روند از طریق آموزش‌های مکرر و پیگیری مستمر کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان نمین و راهنمایی دام‌داران انجام گردیده است.

انتهای پیام/۳۴۶۳/


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا