کرمان

ذره‌بین کمیسیون فرهنگی مجلس بر مشکلات شهرستان‌های رفسنجان و انار

ذره‌بین کمیسیون فرهنگی مجلس بر مشکلات شهرستان‌های رفسنجان و انار

به گزارش یولن از رفسنجان، در جریان سفر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، معاون پارلمانی رئیس جمهور و جمعی از نمایندگان دولت به شهرستان رفسنجان برای شرکت در مراسم بزرگداشت روز رفسنجان به‌مناسبت ۱۸ دی و بازدید میدانی از وضعیت شهرستان‌های رفسنجان و انار عصر امروز این بازدید با حضور نمایندگان و معاونان وزرا و مسئولانی از استان و شهرستان در بخش‌های مختلف شهرستان رفسنجان و شهر انار صورت گرفت.

احمد راستینه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس و نماینده شهرکرد در خصوص بازدید از شهرستان انار اظهار کرد: شهرستان انار با جمعیت بیش از ۵۰ هزار نفری دارای ۱۲۰حافظ کل قرآن است که بیمه این افراد حذف شده است که باید در کمیسیون بررسی و پیگیری شود.

وی  سرانه ورزشی پایین این شهرستان را ذکر کرد و نسبت به ایجاد مجموعه ورزشی در روستای بیاض تأکید کرد و گفت: با توجه به اینکه شرکت مس قول‌هایی داده باید پیگیر این موضوع شویم.

جذب حافظان قرآن در آموزش و پرورش در سطح ملی پیگیری می‌شود

راستینه درخواست کرد: نیمی از این پروژه را وزارتخانه متقبل شود که با کمک مس این پروژه راه‌اندازی شود.همچنین در خصوص سیستم سرمایشی و گرمایشی پارک بانوان شهر انار، زمین چمن شهر انار، و نیاز ۱.۸ میلیارد تومانی تکمیل مجموعه ورزشی شهر برای ایجاد رختکن، سکوها و سیستم سرمایشی و گرمایشی انار تذکر داد.

وی در خصوص جذب حافظان کل قرآن گفت: این موضوع به‌صورت ملی باید مورد بحث قرار گیرد و با توجه به اعلام آمادگی نوری وزیر آموزش و پرورش به‌عنوان مصوبه سفر برای کشور باشد و برای شهرستان انار ویژه‌تر دیده شود و سازوکار آن طراحی شود.

راستینه با بیان اینکه بحث بافت تاریخی روستای بیاض می‌تواند منطقه نمونه گردشگری شود و ورود استان کرمان از شهرستان انار است و بافت آن موجود است و امسال برای احیای آن ۴ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. ادامه داد: همچنین مشکلاتی در بقعه امامزاده صالح انار وجود دارد با توجه به اینکه ۴ میلیارد تومان در سال درآمد دارد، از اداره کل اوقاف استان کرمان انتظار می‌رود حمایت‌های خود از فعالیت‌های قرآنی را بیشتر کند.

یزدی‌خواه دیگر عضو کمیسیون فرهنگی میهمان بخش کشکوئیه بود که ابتدای سخنانش را با گله‌مندی از کمبود بودجه‌های میراث فرهنگی برای مرمت آثار تاریخی شروع کرد.

وی تصریح کرد: مرمت، نگهداری و واگذاری آثار تاریخی مشکل اصلی در کشور است و باید آثار میراثی را به مردم واگذار کنیم که در بلندمدت ۱۵ تا ۳۰ سال هم مرمت، هم نگهداری و هم اشتغالزایی داشته باشند و به توسعه گردشگری کمک شود.

یزدی‌خواه از اینکه ۱۱ خانه عالم بخش کشکوئیه فرسوده شده ابراز تأسف کرد و افزود: با توجه به اینکه امسال بودجه‌های خوبی برای خانه‌های عالم داده شده، سازمان تبلیغات باید مکلف شود این خانه‌ها را مرمت کند.

وی تکمیل مصلی شهر کشکوئیه، یادمان‌های شهدا، مشکل بیمه قالیبافان و اتصال راه علی‌آباد سادات به جاده اصلی را دیگر مشکلات این بخش برشمرد که باید پیگیری و حل شود.

حفظ  آب‌انبار با قدمت صدساله در کشکوئیه و کاروانسرای این منطقه که تبدیل به محل نگهداری دام شده از دیگر معضلات حوزه میراث فرهنگی در بخش کشکوئیه بود.

میرزایی نماینده اصفهان و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس به همراه تعدادی از مردان دولتی به بخش نوق زادگاه شهید عارف حاج‌علی محمدی‌پور سفر کردند.

پروژه‌هایی که ۹۰ درصد پیشرفت دارند اما رها شدند

وی از پیشرفت ۹۰ درصدی اکثر پروژه‌ها در این بخش یاد کرد و زمین چمن مصنوعی، نیاز ۴۰۰ میلیون تومانی برای تکمیل سالن ورزشی، زمین چمن احمدیه، سالن ورزشی جوادیه فلاح، نبود ساختمان برای اداره ارشاد و ساختمان قدیمی آموزش و پرورش را ازجمله مشکلات این منطقه اعلام و افزود: برای کمپ ریگنوردی نیاز به سرمایه‌گذاری هست و شبستان زیبنیه که خیرساز است نیاز به تکمیل دارد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: جاده نوق که جاده پرخطری است باید هرچه زودتر دوبانده شدن آن تکمیل شود و منزل پدری هاشمی رفسنجانی برای جلوگیری از تخریب باید به حسینیه یا مسجد تبدیل شود.

نیک‌بین نماینده کاشمر نیز به مشکلات بخش فردوس پرداخت و اظهار داشت: چمن فوتبال شهر صفائیه یکی از مشکلات حوزه ورزشی بود که شهرداری قول زیرسازی داد و مس باید چمن آن را ایجاد کند.

وجود سالن‌های ورزشی ناتمام با ۲۰ سال گذشت از شروع پروژه، معضل دیگر شهرستان رفسنجان است که در بخش مرکزی بیشتر به چشم می‌خورد.

شکوه‌فر معاون وزیر ورزش و جوانان طی سخنانی اظهار کرد: معدل سرانه ورزشی در کل کشور ۵۵ سانتی‌متر است، در رفسنجان ۷۱ سانتی‌متر و در شهرستان انار حدود یک متر و ۱۱ سانتی‌متر. اما ما بدهکار منطقه‌ایم منطقه مستعد است و در دولت سیزدهم در حوزه مناطق شهرستانی و محروم‌تر حتما نگاه ویژه‌ای خواهیم داشت.

وی عنوان کرد: در دو شهرستان رفسنجان و انار ۱۳ پروژه نیمه‌تمام هست که ۲۰ سال از کلنگ‌زنی آن می‌گذرد، برای تکمیل این پروژه‌ها ۵۰ میلیارد تومان منابع نیاز است.

معاون وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: برای سال ۱۴۰۱ در برنامه و بودجه ۳۰ درصد منابع را خواهیم داد.

علی‌اصغر شالبافیان معاون وزیر میراث فرهنگی و گردشگری هم در این جلسه بیان داشت: تقریبا در اقصی‌نقاط این شهرستان از جمله منطقه نمونه گردشگری آرامش در جاده سرچشمه و اوراف را دیدیم و نیاز به اعتباراتی داشتند که با هماهنگی و تدابیری انجام خواهد شد و برخی نیاز به زیرساخت آب دارند و برخی موضوعاتی با منابع طبیعی دارند که پیگیری می‌شود.

وی افزود: در خصوص خانه حاج‌آقاعلی قرارداد با اوقاف توسط مس سرچشمه انجام خواهد شد.

شالبافیان عنوان کرد: اگر بنایی در رفسنجان در واگذاری تردید یا مشکلی هست، به ما معرفی شود بررسی‌ها انجام می‌شود، ضمن اینکه هیچ بنایی که مالکیتش برای میراث باشد در رفسنجان نیست.در ماده ۱۳ قانون حمایت از بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی در خصوص مالکیت بناهایی که متعلق به خودش نیست، ممنوع است.

وی اضافه کرد: در روستای قاسم‌آباد پروژه‌هایی که دارای سرمایه‌گذار باشند، سرمایه‌های ایجاد زیرساخت و مرمت را خواهیم داد و یک میلیارد تومان تخصیص اضافه بر بودجه شهرستان برای مرمت این بناها داده شده است.

برای ایجاد امید در مردم باید تلاش کرد

سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور هم در این جلسه ابراز کرد: شهرستان رفسنجان به خاطر خشکسالی مشکلات عدیده‌ای دارد که در جلسه دولت با میرکاظمی صحبت می‌کنیم و سجادی وزیر ورزش و جوانان هم به رفسنجان سفر خواهد کرد. این سفرها فرصتی است که راهکارهایی به ذهن دوستان می‌رسد که می‌تواند به کل کشور تسری پیدا کند.

وی تأکید کرد: تعلل و رهاکردن پروژه‌ها خوب نیست و نشانه ناکارآمدی است و باید در جهت ایجاد امید در مردم به‌دنبال نتیجه‌دادن کارها باشیم.

انتهای پیام/۸۰۰۱۶/ب


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا