کهگیلویه و بویراحمد

محصولی که از کهگیلویه و بویراحمد به روسیه صادر می‌شود/ مشکلاتی که مسئولان باید رفع کنند

به گزارش یولن از یاسوج، محصولات فراوان و البته با کیفیتی مانند محصولات باغی و گل رز، عصاره شیرین بیان، محصولات آرایشی و بهداشتی و صنایع دستی مانند گلیم و فرش دست بافت در کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود اما فقط عصاره شیرین بیان و محصولات آرایشی و بهداشتی به خارج کشور صادر می‌شود و برای صادرات سایر محصولات کاری صورت نگرفته است.

کهگیلویه و بویراحمد در ۶ ماهه نخست امسال تعداد ۴۰ فقره اظهارنامه صادراتی به وزن ۶۴۲ تن کالا شامل پودر وعصاره شیرین بیان، انواع محصولات آرایشی و بهداشتی و پوشاک مزایده‌ای به مقصد کشورهای آلمان، عراق، امارات متحده عربی و آفریقای جنوبی صادر کرده که ارزش این محصولات ۸۹۶هزار و ۸۳۱ دلار بوده است و این ظرفیت برای صادرات بیشتر محصولات فراهم است و تنها کافی است مشوق‌های صادراتی تعریف و زیرساخت‌ها فراهم شود.

در شهرک‌ صنعتی شماره ۴ بویراحمد واقع در بخش سپیدار یک واحد فرآوری خرما به تازگی راه‌اندازی شده که به گفته سرمایه‌گذار یکی از اهدافش صادرات خرما است.اقای شهبازی که بازنشسته شرکت پتروشیمی است دارایش را در  سپیدار سرمایه‌گذاری کرده است تا هم کمکی به صادرات کرده باشد هم برای مردم محروم منطقه شغل ایجاد کرده باشد.

 

می‌گوید کارخانه را با ۵.۵ میلیارد و با دو خط خرید خرما و بسته‌بندی راه‌اندازی کرده است. در خط خرید ظرفیت ۷ هزار و خط بسته‌بندی ۲۰ هزار تن در سال وجود دارد.

آقای شهبازی با اشاره به اینکه به دلیل عدم همکاری بانک‌ها سرمایه‌ در گردش نگرفته‌ام، گفت: خرما از اهواز خریداری می‌شود و محصول درجه یک پس از جداسازی بسته‌بندی و به کشور روسیه صادر می‌شود.

وی بیان کرد: مشتری که داریم آماده خرید بالایی خرما از ما است و در صورت رفع مشکلات به طور متوسط هر ماه ۲ کانتینر حدود ۵۰ تن خرما به روسیه صادر می‌شود.

شهبازی به مشکلات جانبی سر راه اشاره می‌کند و اینکه اگر آنها حل شود صادرات صورت می‌گیرد، افزود: کارتن‌ها بسته‌بندی آماده نیست که منتظریم از شیراز تامین شود همچنین نداشتن پروانه بهره‌برداری دیگر مشکل کارخانه است.

وی می‌گوید؛ همه مراحل بهداشتی و استاندار را گذرانده و تنها منتظر پروانه بهره‌برداری است تا با مجوزی که از معاونت غذا و دارو کسب کرده اقدام به بسته‌بندی و صادرات کند.

این سرمایه‌گذار که بیشتر خانواده‌های نیازمند را به کار گرفته است می‌گوید از ۱۲ کارگر ۱۱ نفر خانم‌های این منطقه هستند، حتی گفته‌ام اگر خانواده نیازمندی در سپیدار است برای کار بیاید. اگر متولیان همکاری کنند کارگران کارخانه ظرف دو ماه به ۴۰ نفر خواهند رسید.

 

کارخانه فرآوری آقای شهبازی البته مشکل گاز هم دارد می‌گوید هوا سرد است کارخانه هم بزرگ، کارگران ساعت ۷ صبح که هوا به شدت سرد است سر کار می‌آیند و کلی اذیت می‌شوند نمی‌شود کارخانه را با هیتر گرم کرد انتظار دارم شرکت گاز مساعدت کند تا گاز کارخانه متصل شود.

وی بیان کرد: از خرما حدود ۶۰ فرآورده به دست می‌آید که در این کارخانه خرمای درجه دوم و سوم به خمیر تبدیل می‌شود و در تولید کلوچه، نان خرمایی و بیسکویت خرمایی به کار گرفته می‌شود.

اما سید احسان عسگری سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در خصوص رفع مشکل کارخانه فرآوری خرما با بیان اینکه حوزه اقتصادی همه توان خود برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی و اقتصادی را به کار گرفته به خبرنگار فارس گفت: انرژی گذشته در دولت جدید مضاعف شده است و با جان و دل سرمایه‌گذار را حمایت می‌کنیم.

وی با بیان اینکه گرفتاری سرمایه‌گذاران گرفتاری مدیران هم است، افزود: مشکلات کارخانه فرآوری خرما مستقر در شهرک صنعتی سپیدار  به عنوان کار حوزه اقتصادی استانداری پیگیری می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه مشکل گاز این کارخانه ظرف یک هفته حل شود، گفت: دفتر حوزه اقتصادی خانه دوم سرمایه‌گذاران است لذا توصیه می‌کنیم سرمایه‌گذاران به این دفتر مراجعه کنند تا با رفع مشکلات آنها شاهد تحول در استان باشیم.

 

اما سید هاشم موسوی جهان آباد با بیان اینکه زیرساخت‌ها در همه شهرک‌های صنعتی فراهم است، به فارس گفت: شهرک صنعتی نگاه جدیدی به تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه دست شهرک‌ها زیر سنگ اداراتی مثل گاز، آب و برق و محیط زیست است و شهرک هیچ قدرتی ندارند لذا نیاز به همراهی همه مسئولان استان داریم.

انتهای پیام/۸۲۰۲۴


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا